Haberler

Zihinsel Engelli Sığınmacı Çocuklara Oyuncak Dağıtıldı

Güncelleme:

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat'ın talimatı ile Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde bulunan 200 zihinsel engelli çocuğa oyuncak dağıtıldı.

Tesis yönetimince tespit edilen çocuklara, çadır kent müdür yardımcısı Hasan Öztürk ve Suriyeli Gençlik Heyeti ile birlikte oyuncaklar çadırlardaki ziyaretlerde verildi. Oyuncakların dağıtımı sırasında zihinsel engelli çocukların sevinci herkesi duygulandırdı. Çadır kentte yaşayan ve iki engelli çocuğu olan Suriyeli baba Abu Stayf "Çocuklarımızı sevindirdiniz Allah sizleri de sevindirsin" diyerek yetkililere teşekkür etti.

Bu tür sosyal yardımların önümüzdeki dönemlerde de süreceğini belirten Kaymakam Eyüp Fırat ise "Bu çocuklarda bizim çocuklarımız. Çadır kent yönetimi tarafından tespit edilen 200 zihinsel engelli çocuğa, kapta görevli arkadaşlar tarafından oyuncak dağıtım yapıldı. Bizler her fırsatta çadır kentte ikamet eden Suriyeli misafirlerimize katkı ve destekte bulunmaktayız. İstedik ki bu bayramda bu çocuklarımız sevinsin ve neşelensin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak elimizdeki imkanlar nispetinde bu kardeşlerimizin yaralarını sarmaya ve morallerini yüksek tutmaya çalışıyoruz. İnşallah gelecekte bu insanlar ülkelerinde diledikleri yaşam koşullarına ulaşırlar" diye konuştu.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Süleyman Şah Eyüp Fırat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title