Haberler

Zihinsel Engelli Öğrencilerden Muhteşem İlahi Konseri

Eskişehir’de zihinsel engelli öğrencilerden oluşan ilahi grubu, unutulmaz bir konser verdi.

Eskişehir'de zihinsel engelli öğrencilerden oluşan ilahi grubu, unutulmaz bir konser verdi.

Kurşunlu Külliyesi Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Semahanesi'nde düzenlenen programda, Somet Zihinsel Gelişim Derneği öğrencilerinden oluşan ilahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Öğrencileri dinlemek için gelen vatandaşlardan bazıları, konser sırasında duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Konserde giydikleri kıyafetlerle de dikkat çeken öğrenciler, konuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Öğrencilerin ilahiyi daha kolay ezberlediğini ifade eden Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Tasavvuf Musikisi Topluluğu Koro Şefi Nazan Naz, zihinsel engelli öğrencilerle çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Çalışmalara öncelikle şarkı ve türkülerle başladıklarını ifade ede Naz, "Bunlardan sonra ilahileri daha kolay öğrendiklerini fark ettik. Biz ilahileri en fazla dört çalışmayla öğrettik. Çocuklarımı çok seviyorum. Bundan dolayı ben bu göreve yönlendim. Bu gençlerin geleceklerinde katkım olmasını istiyorum. Bu çocukların ileride işleri olmayacak. Bu tür ortamlar umarım bu çocuklara iş imkanı olur. Belki onların hayatında güzel şeylere neden olurum. Amacım çocukların Allah sevgisini hissetmesi. Elimden geldiğince çocukları Türkiye'ye tanıtmak istiyorum" diye konuştu.

İlahi okuyan öğrencilerden Gülşah Temizyürek'in annesi Fatma Temizyürek ise, çocukların özgüven kazandığını ifade ederek, "Bu durumundan çok memnunum. Konser vermeleri çok güzel" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Kurşunlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title