Haberler

Zihinsel Engelli Kızlara Fuhuş Tuzağı

Güncelleme:

Hollanda'da zeka düzeyleri düşük kız çocuklarının barındığı bakım evinde kalan 76 genç kıza zorla fuhuş yaptırıldığı ortaya çıktı. İlişkiye zorlananlar arasında Türk genç kızlar da var.

İnsan Kaçakçılığı Ulusal Raportörüne göre, zorla fuhuş yaptırılan 76 genç kız buzdağının sadece görünen yüzü. Gerçekte durum daha vahim boyutlarda.

2 YILDIR ZORLA FUHUŞ YAPTIRILIYOR

Olay, Hollanda Televizyonu'nda yayınlanan Günün Araştırması (Dit Is De dag Onderzoek) adlı program tarafından ortaya çıkarıldı. Programda, insan ticareti davalarında kurbanlara yardım eden 90 avukatın dosyaları incelendi. Mahkeme kayıtlarına yansıyan dosyalara göre, 76 zeka engelli genç kıza iki yıldır zorla fuhuş yaptırılıyor.

ZEKA SEVİYELERİ 9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNKİNE EŞİT

Bu genç kızların tamamı ortalama 60 IQ'ye sahip. Yani zeka düzeyleri 9 yaşındaki bir çocuğunkine eşit. Bu nedenle, olumsuzluklara karşı çıkıp, "hayır" deme yetileri yok. Evde bakımları zor olduğu için resmi bir bakım evine yerleştirilmişler. Genç kızların fuhşa zorlanma öyküsü de bu yurtlarda başladı. Programda, para karşılığı başka erkeklerle sekse zorlanan üç kızın öyküsüne yer verildi.

TEK İSTEĞİ "SEVİLMEK"

Bunlardan birisi Raşide takma adını kullanan 27 yaşındaki bir Türk kızı. Annesi de zeka engelli olduğu için bakamamış. Bu nedenle 14 yaşında bakım evine gönderilmiş. Raşide 19 yaşında erkek arkadaşı tarafından para karşılığı sekse zorlanmış. Ardından başka kadın satıcılarının ağına düşmüş.

TATİL PARASI İÇİN

Para karşılığı zorla seks yaptırılan Loes da 11 yaşından beri zihinsel engellilerin yaşadığı kurumda kalıyor. 18 yaşında erkek arkadaşı tarafından para karşılığı sekse zorlanmış.

Erkek arkadaşı "Kazandığın parayla tatile gideriz" deyince karşı koyamamış. 2 hafta boyunca her gün başka erkeklerle birlikte olmaya zorlanmış. İtiraz ettiği zaman da şiddet görmüş. Her gece geç saatlerde dönmesine karşın, kaldığı bakımevi yaşadıklarını farketmemiş. Bir süre sonra ailesinden bir kişi durumun farkına varıp polise başvurmuş. Loes, şimdi güvenlik gerekçesiyle başka bir kuruma nakledilmiş. Onu fuhşa zorlayanlar ise yargılanıp cezalandırılmışlar.

Bir diğer kurban da 19 yaşındaki Luna. Cezaevinde kalan bir mahkumla bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden arkadaşlık kurmuş. Hafta sonları cezaevinden izinli çıkan erkek arkadaşıyla buluşmaya başlamış. Bir süre sonra da arkadaşı tarafından para karşılığı sekse zorlanmış.

'BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ'

Erkek arkadaşının kendisiyle ilgili gelecek planları kurduğuna inanan Luna, fiziksel şiddet de görmeye başlamış. Beş ay sonra annesi ile birlikte polise başvurarak kurtulmayı başarmış.

Hollanda İnsan Kaçakçılığı Ulusal Raportörü Corine Dettmeijer, para karşılığı sekse zorlanan 76 genç kızı "buz dağının görünen yüzü" olarak tanımlıyor.

Raportöre göre gerçekte durum daha kötü. Hollanda Engelliler Derneği de, üyelerinden son dönemde buna benzer çok sayıda başvuru geldiğini belirtiyor. Hollanda Parlamentosu'nun büyük çoğunluğu, konuyla ilgili olarak derhal harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyor. (Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hollanda Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

MÜCAHİT 61:

Medeniyet abidesi MEDENİYETSİZ avrupa

20
1
yanıtYanıtla
aaaaMobil-ANDROID:

allah kahretsin onları

18
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

hayret adana değilmiş ama bir araştırmak lazım adana dan gitmiş olabilir hollandaya. . . . . . . . .

14
4
yanıtYanıtla
SananeMobil-IOS:

al sana bi yalan daha,ben hollandada yasiyirum madem boyle bi olay var ben neden duymadim hergun hollanda haberi izliyom

5
9
yanıtYanıtla
BorisMobil-IOS:

Cünkü hollandada sansür diye birşey var o yüzden

6
1
yanıtYanıtla
KekoMobil-IOS:

Yine Hollanda

4
2
yanıtYanıtla
fatih:

hemen hemen her haber yorumlarinda yinemi adana, yinemi hollanda nebileyim yinemi bilmem ne diyenlere sesleniyorum; YINEMI SIZZ!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title