Haberler

Zihinsel Engelli Kadınlardan El Sanatları Sergisi

Açılıştan detaylar- Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşması- Vali Tuna ve beraberindekilerin sergiyi gezmesi - Eskişehir'de, Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar ve Bakım Merkezinde kalan 25 engelli kadın tarafından "Engelsiz El Sanatları" adlı sergisi izlenime sunuldu Eskişehir'de, Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar ve Bakım Merkezinde kalan 25 engelli kadın tarafından "Engelsiz El Sanatları" adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Açılıştan detaylar- Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşması- Vali Tuna ve beraberindekilerin sergiyi gezmesi - Eskişehir'de, Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar ve Bakım Merkezinde kalan 25 engelli kadın tarafından "Engelsiz El Sanatları" adlı sergisi izlenime sunuldu Eskişehir'de, Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar ve Bakım Merkezinde kalan 25 engelli kadın tarafından "Engelsiz El Sanatları" adlı sergi sanatseverlerle buluştu.Tepebaşı Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen sergide engelli kadınlar tarafından 350 eser yapıldığı ve eserlerin 7 aylık çalışma sonunda ortaya çıktığı belirtildi.Sergi açılışına katılan Vali Güngör Azim Tuna, engelli bireyleri yetiştiren ailelere ve öğretmenlerine teşekkür etti.Vali Tuna, şunları söyledi: "Beynimizdeki engeli kaldırmak önemli. Buradaki kızlarımız bizim ailelerimizin bir parçası. Onlarla birlikte hayatımıza devam ediyoruz. Onlarda bizimle hayatın her alanında var. Üretiyoruz istihdama katkıda bulunuyoruz, bu ülkeye hizmet ediyoruz. Onlarda eğitimlerini sürdürüyorlar kültürel sanatsal faaliyetlerde bulunuyorlar" dedi.Daha sonra yetişkin engelli kadınlar tarafından folklor gösterisinin yapıldığı program, serginin gezilmesi ile son buldu.Serginin 30 Haziran'a kadar ziyaretçilere açık olacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title