Haberler

Zihinsel Engelli İkizler Asker Oldu

Burdur'da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında zihinsel ve bedensel 27 engelli için temsili yemin töreni düzenlendi.

Burdur'da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında zihinsel ve bedensel 27 engelli için temsili yemin töreni düzenlendi. Törende, zihinsel engelli ikizler 20 yaşındaki Volkan ve Hakan Aykut da yemin ederek 1 günlük asker oldu.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve engelli aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından engelliler silah üzerine el koyarak yemin etti.Törende konuşan Vali Kürklü, "Asker ocağı bizim milletimizin gözünde 'Peygamber ocağı' olarak adlandırılan kutsal bir mekan, askerlik çok kutsal bir görev. Anadolu'da askere gitmeyenlere kız bile vermezler. Engelli vatandaşlarımız Türkiye'nin bir gerçeği. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10'u engelli. Engellilerin 1 gün bile sembolik askerlik yapmaları, milletin gözünde asker ocağının ne derece kutsal olduğunun en büyük göstergesi" dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Sayit Koca da engelli vatandaşların temsili askerlik hizmetini yapmak için heyecan ve coşkuyla üniforma giydiğini ve kahraman bir Mehmetçik olduklarını kaydetti. Albay Koca, "Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev. Sizler biraz önce ettiğiniz askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz. Sizlere 1 gün de kutsal askerlik görevini yaptırmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Temsili yemin törenine zihinsel engelli ikizler Volkan ve Hakan Aykut da katıldı. Hakan Aykut, hayalinde normal askerlik yapmak olmasına rağmen, 1 günlük askerliğin de güzel olduğunu ve gurur duyduğunu anlattı. Volkan Aykut ise asker olduğu için gurur duyduğunu kaydetti. Suludere Köyü'nde oturan inşaat ustası baba Kazım ile anne Adile Aykut da çocuklarını asker üniforması içinde görmekten mutluluk ve gurur duyduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından engellilere terhis belgeleri ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Geçit töreninin ardından engelliler aileleriyle yemek yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Engelliler Haftası Volkan Aykut Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title