Haberler

Zihinsel Engelli Çocuklardan "Konuşan Resimler"

Güncelleme:

"Konuşan Resimler" adlı işleriyle tanınan Sanat Eğitmeni ve Danışmanı Ahmet Nuray'ın yazınsal anlatımları eşlik edecek.

Türkiye'de zihinsel engelli çocukların anneleri tarafından kurulan ilk merkez olan Özel Tomurcuk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin öğrencileri, yeni yılın ilk ayında yeni bir karma sergiyle izleyiciyle buluşacaklar. 11-17 Ocak 2013 tarihleri arasında, toplam 18 zihinsel engelli öğrencinin, 50'yi aşkın resmine yer verilecek sergide; çalışmalara "Konuşan Resimler" adlı işleriyle tanınan Sanat Eğitmeni ve Danışmanı Ahmet Nuray'ın yazınsal anlatımları eşlik edecek.

Özel Tomurcuk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, yeni yılın ilk ayında 'Tomurcuk Ressamları Karma Resim Sergisi'ni 11 Ocak 2013 Cuma günü saat 13.00'te, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in katılımıyla düzenlenecek törenle açacak. İstanbul Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yer alan sergide; zihinsel engelli çocukların, gönüllü eğitmenler Günsu Saraçoğlu ve Esra Şentuna ile hazırladıkları resimler, "Konuşan Resimler" adlı çalışmalarıyla tanınan Sanat Eğitmeni ve Danışmanı Ahmet Nuray'ın yazınsal anlatımlarıyla buluşacak.

Toplam 18 zihinsel engelli öğrencinin, 50'yi aşkın çalışmalarının görülebileceği sergide; akrilik, yağlı boya ve karışık teknik kullanılarak hazırlanmış resimler yer alıyor. Sergiyi, 17 Ocak Perşembe gününe dek Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde izlemek mümkün.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkan Saylan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title