Haberler

Zigana Tünelini Bir Mektup Durdurdu

Güncelleme:

İhalesi iptal edilen Zigana Tüneli ile ilgili alınan kararda, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'e gönderilen bir şikâyet mektubunun da etkili olduğu ortaya çıktı.

500 milyon TL'lik ihalenin onaylanmaması istenen mektupta "İhalenin sonucu içler acısı bir durumu gözler önüne seriyor" denildi. Söz konusu mektubun, Bakan Bilgin'in talimatı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yönlendirildiği anlaşıldı.

İHALE DIŞI KALAN FİRMALAR HAREKET GEÇTİ

İhale dışı bırakılan bazı firmaların mahkemeye başvurusu sonrası ihale kararı iptal edilen Zigana Tüneli ihalesi geçtiğimiz 21 Mayıs'ta yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ihale için 507 milyon 157 bin TL yaklaşık maliyet belirlendi. İhaleyi Cengiz İnşaat 446 milyon 297 bin TL'ye kazandı. Cengiz İnşaat'ın yüzde 12 indirim yaparak aldığı ihale ile ilgili Ankara'da kulisler hareketlendi. İhale dışı kalan firmaların bir bölümü yargı yoluna giderken bir bölümü de Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne şikayet yazıları yazdı.

'İHALENİN SONUCU İÇLER ACISI'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'e hitaben yazılan bir mektubun altında ise "Karayolları Sevenler Derneği" ismi yer alıyor. Söz konusu mektupta ihale ile ilgili kısa bilgi verilerek şu ifadeler kullanıldı: "İhalenin sonucu gerçekten içler acısı bir durumu gözler önüne sermektedir. Ülkemizde yarım milyarın üstünde keşif miktarlı ihale yılda en fazla 20 tane yapılabilirken, bu düşük tenzilat (indirim) miktarı ile bu işin onaylanması ülkemiz menfaatleri için yaklaşan seçimler (7 Haziran seçimi) arifesinde hiç de olmadık sonuçlara yol açabilir."

İşte bakana yazılan o mektup

'BAKANLIK ZAN ALTINDA KALIR'

Bakanlığın daha önce tenzilat miktarı düşük ihalaleri iptal ettiğine işaret edilen mektupta "Eğer ki bu düşük tenzilat miktarı ile bu iş onaylanırsa tüm Karayolları ve Bakanlık camiası zan altında bırakılarak, güvenirliği tartışılır hale gelecektir" denildi.

BAKAN, İLGİLİ MÜDÜRLÜĞE YÖNLENDİRDİ

Bakan Bilgin'e hitaben yazılan imzasız mektup Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden Karayolları Genel Müdürlüğü'ne havale edildi. Özlem Kalem Müdürü Özlem Şebnem Oktay imzasını taşıyan yazıda "Sayın Genel Müdürüm Bilgilerinize" denildi. Yazıda mektubun gideceği isim olarak ise Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Adnan Köklükaya'nın ismi yer aldı.

İHALE DIŞI KALAN FİRMADAN 'ŞAİBE' İDDİASI

Anılan süreçte bir başka mektup ise, ihale dışı kalan Nursoy İnşaat Uluslararası Nak. San. Ve Tic. A.Ş. adına Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. İhaleden 5 gün sonra, 25 Mayıs 2015, gönderilen yazıda bazı firmaların, bilinçli olarak ihale dışı bırakıldığı öne sürüldü. İhale ile ilgili ciddi bir şaibe iddiasına da yer verilen yazının, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, Bakanlık Müsteşarı M. Hamdi Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine de dağıtımı istendi. Hürriyet'in edindiği belgelere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, kendilerine gönderilen şikayet mektuplarına, 'ihale mevzuata göre yapıldı' yanıtı verildiği anlaşılıyor. Zigana Tüneli Projesi'nin uzunluğu 12,9 kilometre. Tünel projesinin tamamlanması ile birlikte Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'ya bağlanacak. Proje, Tarihi İpek Yolu güzergahını kapsıyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Karayolları Genel Müdürlüğü Ulaştırma Bakanlığı Feridun Bilgin Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

bir soru:

bir devlet en fazla vergiyi alkolden alıyorsa, en fazla parayı diyanete harcıyorsa , imamın maaşını sarhoş ödüyorsa , bu caiz midir ? bilemedim ki ?

23
4
yanıtYanıtla
Kayı boyu:

Cemaat den aldıklarını sayarlar

yanıt11
yanıt0
VolkanMobil-IOS:

Her taşın altından Cengiz İnşaat çıkıyor. Bu nasıl iştir.

22
1
yanıtYanıtla
ordu:

Devletin valisi kaymakamı bukadar hukuksuzluk olmuş hiçmi haberdar deildi yoksa Cengiz inşaatın dokunulmazlıgımıvar sonrada seçim gelince adaletten bahs et buyandaşlar sizin iktidardan etti amayine görmezden geliniyor

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title