Haberler

Zeytinyağı alırken dikkat!

Güncelleme:


Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yapmış olduğu denetimler esnasında piyasada zeytinyağı adı altında görüntüsü bakımından benzerlik gösteren farklı ürünlerin satıldığını tespit etti.

İlçe sınırları içinde bu tür satışların yapılmasına izin vermeyen Zabıta ekipleri, tespit edilen kişilere yasal işlemler başlattı. Vatandaşlara bu konu hakkında bilgiler veren Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hazırlamış olduğu afişlerle uyarıda buluyor. Zeytin ve zeytinyağı üretiminin yoğun olduğu bölgemizde vatandaşların alışverişlerinde faturalı etiketi olan ürünleri tercih etmeleri ve sıkma belgelerini mutlaka istemeleri gerektiğini belirtiyor.

ZEYTİNYAĞI SAHTE Mİ NASIL ANLAŞILIR ?

Zeytinyağı fiyatlarının artması sebebiyle piyasa da çok fazla sahte ve kalitesiz zeytinyağı satılmaya başlandı. Size vereceğimiz çok pratik bir yöntem ile zeytinyağının güvenle yeyip yiyemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.


Yarım çay bardağı zeytin yağının üzerine bir miktar tuz ruhu ekleyin ve çay kaşığı ile karıştırmaya başlayın yaklaşık bir dakika kadar karıştırdıktan sonra bardağın içindeki karışım renk değiştiriyorsa zeytinyağınız SAHTEdir. ancak ne kadar karıştırırsanız karıştırın tuz ruhu ve zeytinyağı karışımı renk değiştirmiyorsa zeytinyağınızı güvenle tüketebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Ödemiş Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title