Haberler

Zeytinli Rock Festivali'ne Ohal Yasağı Kaldırıldı

EDREMİT Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada OHAL gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirilen Zeytinli Rock Festivali'nin, belirlenen tarihte yapılacağı duyuruldu.

EDREMİT Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada OHAL gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirilen Zeytinli Rock Festivali'nin, belirlenen tarihte yapılacağı duyuruldu.

Edremit Kaymakamlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Edremit ilçesinde 24-28 Ağustos tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan Zeytinli Rock Festivali'nin, OHAL gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi. Sanatçılar ve müzikseverler, Edremit Kaymakamlığı tarafından alınan bu karara büyük tepki gösterirken, festivalin ertelenmemesi için #zeytinliyedokunma hashtag'iyle Twitter üzerinden kampanya başlatıldı. Kampanyaya birçok sanatçı da destek verirken, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmesinin ardından festivale uygulanan yasağın kaldırıldığı bildirildi. Gök, Twitter hesabından da yaptığı açıklamada, "Zeytinli festivaline ilişkin yasak kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadesini kullandı. Edremit Kaymakamlığı da, yasağın kaldırılmasının ardından internet sitesinde yaptığı açıklamayı geri çekti.

Zeytinli Rock Festivali'ni düzenleyen Milyon Yapım Organizasyon şirketi de yazılı bir açıklama yaparak, festivalin ertelenmediğini ve belirlenen tarihte yapılacağını duyurdu. Organizasyon şirketinden yapılan açıklamada, "Zeytinli Rock Festivali'ne dair Edremit Kaymakamlığının aldığı karar geri çekilmiştir. Festival, ilan edildiği tarihte, ilan edilen yerde yapılacaktır. Bu süreçte müzik sektörünün Zeytinli Rock Festivali'ne sahip çıkmasından büyük mutluluk duyduğumuzu da belirtmek isteriz. Haftalardır kapalı kapılar ardında uğraştığımız, aslında da çözüm konusunda epey yol kat ettiğimiz bir sorun, Edremit Kaymakamlığının yaptığı açıklamayla bilinir hal almıştır. Kamuoyunun anında tepkisini göstermesinin de etkisiyle konu hızlı bir şekilde çözülmüştür. Bu bağlamda, öncelikle sabahın erken saatlerinden itibaren internet üzerinden destek mesajları atan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Sayın Levent Gök ve konu kendisine intikal eder etmez hızlıca çözüm üreten İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala başta olmak üzere bürokratik yollardan destek olan tüm milletvekilleri ve bürokratlara da teşekkür ederiz. Ayrıca desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz Edremit Belediyesi'ne de teşekkürü borç biliriz. Son olarak Edremit Emniyet Müdürlüğüne ve verdiği kararları yeniden değerlendiren Edremit Kaymakamlığına da teşekkürler. Bundan sonra bize düşen, bu üç idareyle el ele festivali her zamankinden daha güvenli hale getirmektir. Sizlere düşense festivale her zamankinden daha coşkulu olarak katılmaktır" ifadesi kullanıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gök Efkan Ala Zeytinli Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title