Haberler

Zeytindeki Yüksek Rekolte Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Tekirdağ Tarım ve Gıda İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Şarköy ilçesindeki zeytin hasadında bu yılki rekoltenin çok yüksek olmasından dolayı üreticinin yüzünün güldüğünü belirtti.

Tekirdağ Tarım ve Gıda İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Şarköy ilçesindeki zeytin hasadında bu yılki rekoltenin çok yüksek olmasından dolayı üreticinin yüzünün güldüğünü belirtti.

Sarıkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım sektörünün üstü açık bir fabrika olduğunu ve çiftçilerin üzerine düşen tüm sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirterek, doğa olaylarına karşı yapacak hiçbir şey bulunmadığını söyledi.

Geçen yıl Şarköy bölgesindeki zeytinliklerde özellikle zeytin güvesi ve zeytin sineğinin rekoltenin düşmesine neden olduğunu ifade eden Sarıkoca, bölgede bu yıl işin üzerine ciddiyetle gittiklerini ve yeni bir zeytin ekibi oluşturduklarını belirtti.

Bölgede yapılan çalışmalar kapsamında 7 gözlem istasyonu oluşturduklarını anlatan Sarıkoca, şöyle konuştu:

"Zeytinde hastalık ve zararlıları bizim için çok önemli. Zeytin üreticisi  ne zaman ilaçlama yapılıp yapılmayacağını bilmediğinden dolayı zeytin rekoltesi çok düşüyordu. Biz istasyonlara tuzakları kurduk. Hastalığın yoğun ve popülasyonun fazla olduğu zamanlarda sık aralıklarla gözlem yaptık. Gözlem sonucunda zeytincileri ziyaret ederek toplantılar yaptık. Üreticilerin mobil telefon numaralarını alarak sisteme işledik."

Zeytin üreticilerine hangi dönemde hangi ilacı atacaklarını kısa mesaj yoluyla bilgilendirdiklerini ifade eden Sarıkoca, "Ekibimiz çok organize çalıştı. Biz zeytin üreticisini zamanında bilgilendirdik. Bu karşılıklı yoğun çalışma sonucu bu sezon özellikle zeytin güvesi ve zeytin sineğine karşı mücadelede başarılı olduk. Verim de güzel gitti." diye konuştu.

Zeytin üreticisinin bu yıl yapılan çalışmadan dolayı çok memnun kaldığını ve çok güzel rekolte yakaladıklarını ifade eden Sarıkoca, zeytindeki verimin diğer bölgelerde çok düşük olması nedeniyle piyasada fiyatını çok yükselttiğini kaydetti.

Sarıkoca, zeytinlerin pazarlanması konusunda da bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, Marmara Birlik'in yoğun miktarda zeytin alımı gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Zekeriya Sarıkoca Tekirdağ Şarköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title