Haberler

Zeytincilerden Aydın'da Büyük Buluşma

Güncelleme:

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin ikinci durağı Ayvalık'tan sonra, Türkiye'nin en fazla zeytin ağacına sahip ili Aydın oldu.

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe işbirliğini geliştirmek için Yönetim Kurulu toplantılarını zeytin ve zeytinyağı üretim bölgelerinde yapma kararı alan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin ikinci durağı Ayvalık'tan sonra, Türkiye'nin en fazla zeytin ağacına sahip ili Aydın oldu.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu'nun tam kadro katıldığı toplantıya; Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, zeytin üreticileri, zeytin ve zeytinyağı fabrikalarının sahipleri katıldı.

Aydın Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, göreve geldiklerinde Yönetim Kurulu toplantılarını zeytin üretim bölgelerinde yapma kararı aldıklarını, ilk toplantıyı Ayvalık'ta gerçekleştirdikten sonra ikinci toplantı yeri olarak da Aydın'ı belirlediklerini kaydetti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile 24 Haziran'da Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde gerçekleştirdikleri toplantıda zeytin ve zeytinyağı sektörünün taleplerini dile getirdiğini anlatan Renklidağ, "Türkiye'nin ihracatta ihtiyaç duyduğu iri daneli zeytin çeşitleri olan Tekir, Domat, Memecik, Kalamata çeşitlerinin üretiminin teşvik edilmesini istedik. Üretilen ürünlerin kalitelerinin korunması, veri tabanı oluşması ve ihtiyaç duyulduğunda piyasaya arzı yönüyle zeytinde ve zeytinyağında lisanslı depolar kurularak işlerlik kazandırılmasını talep ettik" diye konuştu.

AYDIN ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİNE EZZİB VE ZZTK DESTEK VERECEK

Zeytin ağacı varlığında Türkiye'nin birinci ili olmasına rağmen ürettiği zeytin ve zeytinyağının tanıtımında diğer üretici bölgelerin gerisinde kalan Aydın, Aydın Belediyesi'nin öncülüğünde Zeytin Hasat Şenliği düzenleme kararı aldı.

Aydın'ın kurtuluş günü olan 07 Eylül'de düzenlenecek olan "Aydın 1. Zeytin Hasat Şenliği"nde, Aydın Belediyesi ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, zeytinyağının iç tüketiminin arttırılması konulu tanıtım etkinliği gerçekleştirme kararı aldı.

ZEYTİN SAHALARI MADEN ARAMAYA AÇILAMAZ

Zeytinlik sahaların enerji ve sanayi yatırımlarına açılmasına imkan tanıyan "Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında 3573 sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın zeytincilik sektörüne büyük zararlar vereceğini ifade eden EZZİB Başkanı Renklidağ, şöyle konuştu; "Zeytincilik yasası ile ilgili olarak yapılması düşünülen değişikliğe EZZİB olarak karşıyız. Bu tarz kanun değişikliklerinin hazırlanması sürecinde farklı kurum ve kuruluşların sivil toplum kuruluşlarının mutlaka görüşlerinin alınması gerekir. Ayrıca konunun basında yeterince yer bulması için sektörde herkesin çalışma yapması gerekir" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayvalık Türkiye Aydın Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title