Haberler

Zeytinburnu'ndaki Festivalde 15 Bin Kişilik Hamsi İkramı Yapıldı

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 3'üncü Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali düzenlendi.

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 3'üncü Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali düzenlendi. Zeytinburnu Meydanı'nda yapılan Hamsi Festivali'nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Etkinlik alanına gelen vatandaşlar hamsi yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 3'üncü Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali düzenlendi. Zeytinburnu Meydanı'nda yapılan Hamsi Festivali'nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Vatandaşlar hamsi yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'da hamsi festivaline katılarak vatandaşlara hamsi ikramında bulundu. Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Şehzade Mustafa karakterini canlandıran minik Alihan Türkdemir, annesi Emine Türkdemir ile birlikte Zeytinburnu'nda düzenlenen Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali'ne katıldı. Annesi ile sıraya girerek ekmek arası hamsi alan minik Türkdemir, "Sırada beklerken çok eğlendim. Hamsiyi de çok seviyorum. Sırada çok bekledim. Bende Karadenizliyim" dedi.

"ZEYTİNBURNU'NDAKİ YÖRESEL TATLARIMIZI HEMŞERİLERİMİZLE TATMAK İSTİYORUZ"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, " Karadeniz'in yemek kültürü denilince akla ilk gelenlerden bir tanesi hamsidir. Arzu ettik ki bu festival kapsamı içerisinde Karadeniz'in hamsisini de Zeytinburnu'ndaki hemşerilerimize tattıralım. Onun dışında doğu ve Güneyduğu'nun yemek kültürünün öne çıkanlarından bir tanesi de çiğ köftedir. Yarın, inşallah 15 bin kişiye burada çiğ köfte ikram edeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu Rumeli'nin böreğini, Türk dünyasının pilavını da burada, Zeytinburnulu hemşerilerimize ikram edeceğiz. Zeytinburnu'nun zenginliğini, Zeytinburnu'ndaki yöresel tatlarımızı hemşerilerimizle tatmak istiyoruz. Onun için buradayız" diye konuştu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, hamsi dağıtımı sonrası Zeytinburnu Meydanı'nda kurulan radyo ofisine geçerek Karadeniz'in Sesi Radyosu'na konuk oldu.

3'üncü Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali'ne katılan Mustafa Meriç, "Hamsi kuyruğundayız. Nasip olursa hamsi alacağız inşallah. Ben Zeytinbunuluyum. Hamsiyi en çok seven benim. Pazara gittiğim zaman hamsi alırım ben. Hamsinin tatlısı da olur, tuzlusu da olur. İdarecilerimiz bu etkinliği tertip ediyorlar. Bu çok iyi bir şey. Bugün hamsi alan var alamayan var, pazara giden var gidemeyen var. Hiç olmazsa burada herkes bir sefer hamsi yemiş oluyor" dedi.

Yarın 15 bin kişilik çiğ köfte şöleni ile devam edecek olan festivalde binlerce kişiye çiğ köfte ve ayran ikram edilecek. Ayrıca Urfa'nın meşhur sıra gecesi ekibi de halaylarıyla şölene renk katacak. 8 gün boyunca devam edecek olan festival, 13 Mayıs Cuma Günü Rumeli Böreği ve 14 Mayıs Cumartesi günü Türkistan Pilavı dağıtımıyla devam edecek.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeytinburnu Karadeniz İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title