Haberler

Zeytinburnu'nda Vatandaş Çiğ Köfteye Doydu

Zeytinburnu'nda vatandaş çiğ köfteye doydu

Zeytinburnu Geleneksel 4'üncü Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni başladı

İSTANBUL - Yöresel lezzetlerin yaşatılması ve halkla buluşmasını sağlayan Zeytinburnu Geleneksel 4'üncü Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni, Çiğ Köfte Şöleni ile başladı. Çok sayıda vatandaşın uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde Başkan Murat Aydın da vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikramında bulundu.

Yöresel lezzetlerin halkla buluştuğu Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinburnu Geleneksel 4'üncü Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni başladı. 15 Temmuz Meydanı'nda başlayan şölene AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammed Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiğ Köfte Şöleni ile başlayan festivalde yaklaşık 15 bin kişi için özenle hazırlanan çiğ köfteler ayranlarla birlikte vatandaşlara ikram edildi. Orhan Miroğlu ve Başkan Aydın da çiğ köfte alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikram etti. Çiğ köfte şöleninde yöresel kıyafetlerle ve müzikler eşliğinde ustalar özel olarak hazırlanan alanlarda çiğ köfte yoğurarak hünerlerini sergiledi. Yöresel müziklerin ezgisine dayanamayarak halay çeken vatandaşlara katılan Başkan Aydın'ın halay çekmesi ise oldukça renkli görüntüler oluşturdu.

"Güzel bir kardeşlik ortamı, güzel bir iklim"

Festivalin ilk gününde vatandaşların yoğun ilgisinden çok memnun olduklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Şükürler olsun Zeytinburnu gibi zengin bir ilçede belediye başkanlığı yapıyoruz. Burası Türkiye'nin özeti gibi bir yer. Türkiye Zeytinburnu'nda, demografik, kültür olarak ve bizim Güneydoğu Mutfağımızın en önemli ürünlerinden bir tanesi meşhur çiğ köftemiz. Bugün Radyo Festivalleri kapsamında yöresel tatlardan çiğ köftemizi Zeytinburnulu hemşerilerimize ikram ediyoruz. Güzel bir kardeşlik ortamı, güzel bir iklim bu iklimi Zeytinburnu'nda hemşerilerimizle beraber teneffüs ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"Çiğ köfteyi çok severim"

Festivale katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Efsane Oğuz, "Festival var dediler, bizde bakalım dedik. Çiğ köfteyi çok severim, burada da güzel yapıyorlar herhalde. Van'dan geliyorum zaten teyzemlerle ve yengemlerle geldim" dedi.

"Her şeyimize yardımcı oluyor, çok teşekkür ederim"

Geleneksel yiyeceklerin unutulmaması adına festivali çok anlamlı bulduğunu belirten Vezir Çaycı, "Çok güzel, ailecek bir değişiklik olsun diye geldik. Ben 5 senedir burada oturuyorum. Her sene Allah razı olsun Belediye Başkanından her şeyimize yardımcı oluyor, çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

15 Nisan'a kadar sürecek olan festival, 9 Nisan Pazar günü saat 13.00'da 15 bin kişilik Rumeli Böreği Şöleni, 14 Nisan Cuma günü 15 bin kişilik Türkistan Pilavı Şöleni ve 15 Nisan Cumartesi günü ise 15 bin kişilik Hamsi Şöleni ikramı ile sona erecek. 8-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde birçok radyoda yaptıklarıyla çok sayıda insanın tanıdığı Afrikalı Ali, Hopdedik Ayhan, Ercan Işık, Barbaros Özdemir, Mehmet Ayan gibi radyocular da festival alanından canlı yayın yapacak.

(HK-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Miroğlu Zeytinburnu AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title