Haberler

Zeytinburnu'nda Ramazan Coşkusu Başlıyor

11 ayın sultanı Ramazan coşkusu Zeytinburnu'nda başlıyor. Binlerce kişinin aynı sofrada buluşacağı meydan ve sokak iftarları, tasavvuf musikisi dinletileri, konserler, sema gösterileri, Kur'an tilavetleri, çocuk etkinlikleri, kitap fuarı, sahur sohbetleri ve söyleşilerle Ramazan bu yıl Zeytinburnu'nda bir başka yaşanacak.

Gönül sofrası iftarlarıyla her yıl binlerce vatandaşı aynı masanın etrafında buluşturan Zeytinburnu Belediyesi, birbirinden renkli programlarıyla bolluk ve bereket ayı Ramazan'a merhaba diyor. 29 gün boyunca 4 meydan, 11 farklı sokak ve mahalle iftarıyla binlerce kişiyi ağırlayacak olan Zeytinburnu Belediyesi, merhamet ayında yaklaşık 50 bin vatandaşı iftar sofrasında buluşturacak. İlk iftarı 27 Mayıs Cumartesi günü saat 20.33'te 15 Temmuz Meydanı'nda yapacak olan vatandaşlar, 5 bin kişilik meydan iftarında oruçlarını hep birlikte açıp dua edecek.

Konserler, sahur programları ve şiir dinletileri

Ramazan ayı boyunca birbirinden farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacak olan Merkezefendi'de Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Necmettin Nursaçan ve tarihçi yazar Talha Uğurluel sahur sohbetleriyle Zeytinburnulu vatandaşlarla bir araya gelecek. Harun Cura, Fatih Akçay, Alican Salman, Levent Kaya, Güçlü Soydemir, Temiz Kalpler Çocuk Korosu, Suat Güney, Resul Aydemir, Ahmet Şahin, Murat Doğru, Ramazan Söyler, Memduh Özyalvaç, Adem Tay, Kara Davut, Abdullah Beyhan, Muhammed Kaya, Necdet Erdoğral, İsmail Hakkı Fencioğlu, Rıfat Çalışkan, Eray Cinpir, Fethullah Korç, Dursun Kızılkaya, Grup Sezgiler, Bülent Nurcan, Ramazan Tay, Mustafa Cihad ve Özcan Uçarer gibi isimler de konserleriyle iftar ve teravih arasındaki saatleri renklendirecek.

Çocuklara özel gölge oyunları ve illüzyon

Şiir dinletilerinin de yapılacağı Merkezefendi'de ekranların sevilen yüzlerinden Serdar Tuncer, Kahraman Tazeoğlu ve Dursun Ali Erzincanlı gönül alemine seslenip dinleyenleri Asr-ı saadete götürecek. Çocukların unutulmadığı Ramazan etkinliklerinde aileler konser ve sema gösterilerinde vakit geçirirken çocuklar da Nasrettin Hoca, Hacivat- Karagöz, Keloğlan, meddah, Jonklör, İbiş, illüzyon, çocuk ilahileri ve birbirinden eğlenceli yarışmalarla doyasıya eğlenip Ramazan'a özel gölge oyunlarını izleyecek.

Kitap fuarı, Kur'an tilaveti, sema gösterileri

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden Kur'an tilavetlerine de ev sahipliği yapacak olan Merkezefendi'de ünlü kurra hafızlar Bünyamin Topçuoğlu, Abdurrahman Bozan, Hami Edis, İsmail Kaya, İshak Danış, Furkan Traşçı, Ömer Nasratt ve Nebi Yaşar eşsiz tilavetleriyle iftar masalarına bereket ve bolluk katacak. Mistik mekan Merkezefendi'de ayrıca iftar saatlerinde sema gösterileri de gerçekleştirilecek. Enderun teravihlerinin kılındığı Merkezefendi ve Seyyid Nizam Camii'nde de bin aydan daha hayırlı olan, dua ve tövbelerin kabul edildiği Kur'an-ı Kerim'im indirildiği Kadir Gecesi'ne özel programlar yapılacak.

Bu yıl ilk kez kitap fuarıyla kitapseverlerin karşısına çıkacak olan Zeytinburnu Belediyesi, Türkiye'nin önde gelen yayınevlerini de Merkezefendi'de ağırlayacak. Gece 00.00'a kadar okuyucuların birçok esere ulaşabileceği ve her akşam farklı bir yazarın ağırlanacağı Merkezefendi Ramazan Kitap Fuarı'nda Sibel Eraslan, Beşir Ayvazoğlu, Mevlana İdris, Kahraman Tazeoğlu, Yusuf Kaplan, Adem Özköse, İskender Pala, İbrahim Tenekeci, Bestami Yazgan, Fatma Barbarosoğlu, Muhammet Berdibek ve Samet Doğan yeni kitaplarını okurlarına imzalayacak. Fuara bu yıl Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları başta olmak üzere çok sayıda yayınevi katılacak.

Kitaplarını okumak isteyen vatandaşlar ister 24 saat açık çay, çorba ve kahvenin ücretsiz olduğu Merkezefendi Şehir Kütüphanesi'nde ister hemen yanında yer alan tarihi mekan Nağmedar'da belediyenin ikram ettiği çay yudumlarken okuyabilecek. Merkezefendi'de Ramazan sebebiyle tezgah açan birçok esnaf da birbirinden farklı ürünleriyle Zeytinburnululara hizmet verecek.

Limonata ikramı, sosyal tesislerde iftar ve sahur

Her gün farklı sahur sohbetleri, tasavvuf konserleri, sema gösterileri, çocuk etkinlikleri ve Kur'an ziyafetlerinin gerçekleştirileceği Zeytinburnu'nda ayrıca Teravih namazlarından sonra cami avlusunda yüzde yüz doğal limonata ikram edilecek. Bu yıl ilk kez kapılarını açan sağlıklı, ucuz ve kaliteli yemeğin adresi Belgradkapı Sosyal Tesisleri ise iftariyelik ve sahur mönüsüyle Ramazan ayı boyunca vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Misafirlerine eşsiz lezzetler sunacak olan Belgradkapı Sosyal Tesisleri'nin iftar mönüsü mercimek çorbası, hurma, beyaz peynir, siyah zeytin, pastırma, tereyağı, kuru kayısı, çoban salatası, içli köfte, lahmacun, kuzu şiş, tavuk şiş, adana kebap, et döner, güllaç, fıstıklı kadayıf, sütlaç, puding ve içeceklerden oluşacak. Tesislerin sahur mönüsünde ise bu kez vatandaşları börek, menemen, sucuklu yumurta, peynir, zeytin, reçel, tahin, pekmez ve çay gibi kahvaltılıklardan oluşan serpme kahvaltı karşılayacak.

İftara yolda yakalanan vatandaşları da unutmayan Zeytinburnu Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Cevizlibağ, Çırpıcı ve Marmaray duraklarında iftara yetişemeyen yolculara sıcak çorba ikramında bulunacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmettin Nursaçan Nihat Hatipoğlu Talha Uğurluel Zeytinburnu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title