Haberler

Zeytinburnu'nda İzdiham

Güncelleme:


Şair Bülent Parlak, Güven Adıgüzel ve Yusuf Kara'nın konuk olduğu programa şiir severlerin ilgisi büyük oldu.


Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği ve her ay bir yazarı okuyucularıyla buluşturduğu 100 Yüze İmza ve Söyleşi'nin 29 Ocak tarihinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen bölümünde "İzdiham" yaşandı. Aynı zamanda arkadaş olan ve İzdiham Dergisi mutfağında yer alan genç şairler Bülent Parlak, Güven Adıgüzel ve Yusuf Kara'nın konuk olduğu söyleşide şiirden, dergilerden, kitaplardan, aşktan söz edildi. Hafızalarda yer eden ise dostluk oldu.

Kendisi de dergi geleneğinden gelen bir yazar olan ve son olarak Post Öykü Dergisi'ni çıkaran Aykut Ertuğrul söyleşiye İzdiham Dergisi'nden ve dergicilikten söz açarak başladı. Aykut Ertuğrul, derginin genel yayın yönetmeni Bülent Parlak'a İzdiham'ı 20 bin adet basmalarındaki amacı sordu.


Bülent Parlak soruyu şu sözlerle yanıtladı:


İZDİHAM BÜYÜDÜKÇE EDEBİYATÇILAR FAYDALANACAK

"Edebiyat dergileri dışarıdan görülen "bunlar az satar" algısını kırmak için İzdiham'ı 20 bin bastık ve büyük bir dağıtım şirketine verdik. Biz de magazin dergileri kadar satabiliriz düşüncesiyle bunu yaptık. Artık bu algıların kırılması, edebiyat dergilerinin okunmadığı, okunmayacağı düşüncelerinin aşılması lazım. Ben haddim olmayarak buna ön ayak olmak istedim. İzdiham büyüdükçe bundan bütün edebiyatçılar faydalanacak."


İlk şiir kitabı Hep Haksız, Hep Hiç 2012 yılında yayımlanan ve İzdiham mutfağında yer alan Yasin Kara ise, derginin okuyucusu kitlesinin kimlerden oluştuğunu şu sözlerle dile getirdi:


TOPLUMA KARIŞAMAYANLARIN DERGİSİ

"İzdiham, toplu taşıma araçlarını kullanmasına rağmen bir türlü topluma karışamayanların dergisidir."


Şair Güven Adıgüzel ise, katıldığı her söyleşide yaptığı gibi yazdıklarının şiir olmadığının altını bir kez daha çizdi:


BAĞIRMAKTAN VAZGEÇTİM

"Ben yazdıklarıma şiir demiyorum. Bol imgeli sözler yazıyorum. "Sınavda Çıkmayacak Sorular" insanlar tarafından çok sevildi. Nedenini ben de bilemiyorum. O yazdıklarımda bir bağırma, bir artislik, bir dünyaya meydan okuma olduğu için sanırım. Fakat artık o tarz bir şiir yazmayı düşünmüyorum. Belki bu yaşla ilgilidir. Otuzu geçtim. Artık daha sessiz, daha derin ve sızan şiirler yazmayı düşünüyorum. Bağırmaktan vazgeçtim."


Üç yol arkadaşının dostluklarının ve samimiyetlerinin bütün sohbetlere yansıdığı söyleşinin sonunda Zeytinburnu Belediyesi, Güven Adıgüzel ve Bülent Parlak'ın İzdiham Yayınları'ndan çıkan son kitaplarını* bütün katılımcılara hediye etti.


* Söz konusu haber yazılırken şairlerin önünde imza için sıralanan hayranlar kuyruğunun sonunun Zeytinburnu Kültür Merkezi'nin çıkış kapısına kadar uzadığı görüldü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aykut Ertuğrul Güven Adıgüzel Bülent Parlak Zeytinburnu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title