Haberler

Zeytinburnu'nda Cami Tuvaletleri Ücretsiz Oldu

Güncelleme:

İlçedeki cami lavabolarını sil baştan yenileyen Zeytinburnu Belediyesi, camilerdeki tüm lavaboları "ücretsiz" hale getirdi.


Zeytinburnu Belediyesi, ilçedeki cami lavabolarını sil baştan yenileyerek camilerdeki abdesthaneleri "ücretsiz" hale getirdi. Lavabolardan musluklara, abdest alma yerinden giderlere kadar saat başı temizlik yapan Hijyen ekibinin yer aldığı camilerde, tuvalet kâğıdından kâğıt havluya, sıvı sabundan parfüme kadar her detaya dikkat ediliyor. Proje kapsamında yer alan camilerden biri olan Merkezefendi Camii, gün içerisindeki ziyaretçi yoğunluğu sebebiyle temizliğin had safhaya çıkarıldığı camilerden biri.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yürütülen uygulama, camide namaz kılmak isteyenler için temiz tuvalet arama derdine son verirken, 15 dakikada bir lavaboları temizleyen hijyen ekibi ise abdesthanelerden faydalanan vatandaşların beğenisini kazanmış durumda. Camilerdeki lavaboların ücretsiz ve temiz olmasının kendileri için de önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan çevre esnafı, bu durumun ayrıca alışverişe çıkan vatandaşların için de temiz lavabo arama derdine son veren bir uygulama olduğunu ifade etti.

CAMİLER HİJYEN EKİBİNE EMANET

Projeden memnun kaldığını belirten Suat Kılıç isimli bir vatandaş, "Birçok camide böyle bir uygulama yok. Kamuya açık yerlerde hijyen son derece önemli bir husus. Bu tür hizmetlerin daha çok attırılmasını istiyoruz."dedi. Ali Genç isimli vatandaş ise, "Yılda bir iki kez Merkezefendi'yi ziyaret etmek için Kocaeli'den Zeytinburnu'na geliyorum. Her geldiğimde farklı bir güzellik görüyorum ve çok beğeniyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeytinburnu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title