Haberler

Zeytinburnu Halkı Bilgi Evleri ile Okuyor

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nde Kitap Ödünç Verme Hizmeti Sayesinde, Üyeler Tarafından Ödünç Alınan Kitapların Sayısı 250 Bini Aştı.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nde bulunan kütüphane bölümlerinin bir hizmeti olan kitap ödünç verme hizmeti sayesinde, üyeler tarafından ödünç alınan kitapların sayısı 250 bini aştı. 1 Şubat 2005 tarihinden bu yana bilgi evlerinde ödünç verilen kitap sayısı tam 253.111 oldu.

Kurulduğu günden bu yana örnek çalışmalarıyla dikkat çeken Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, üyelerine sunduğu hizmetlerin yanı sıra kütüphanecilik hizmetiyle de ilçedeki kitap okuma oranının artmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Her yaş grubuna hitabeden, Türk ve Dünya Edebiyatı'na ait, roman, hikâye, anı, deneme, biyografi, tiyatro, şiir vb. türdeki kitaplarla, tarih, felsefe, araştırma, çocuk edebiyatı, kişisel gelişim, din ve kaynak ders kitapları gibi eserlerden oluşan "23.110" kayıtlı kitabı ve "27.532" üyesi ile bilgi evleri, Zeytinburnu'nun "Aydınlık Yüzü" olmaya devam ediyor.

Okumanın önemini kavratmayı ve üyelerine kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayarak bu doğrultuda birbirinden farklı ve güzel etkinlikler gerçekleştiren bilgi evleri, kitaba verilen önemi ve değeri bir kez daha anlatmaya hazırlanıyor.

31 Mart 2011 Perşembe günü saat 15.00'te Seyitnizam, Merkezefendi, Beştelsiz, Sümer, Yeşiltepe ve Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evleri'nde eş zamanlı olarak düzenlenecek olan "Kütüphanecilik Haftası" programı ile üyelerle kitaplar arasındaki dostluğun artmasına katkı sağlamak hedefleniyor.

Kitap dostları, okuma gönüllüleri gibi kulüp çalışmaları, özel günlerde gerçekleştirilen aktiviteler ve geleneksel okuma yarışmaları gibi etkinliklerle üyelerini kitaplarla buluşturan bilgi evleri, Zeytinburnu halkı için, bilgiye ulaşmanın yanı sıra kitaba ulaşmanın da en kolay yolu oluyor.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title