Haberler

Zeytin Tarlasında Cuma Namazı Kılınıyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 10 bin yazlık konutun bulunduğu Pelitköy sahilinde cami olmadığı için zeytin tarlasında Cuma namazı kılınıyor. Almanya'dan gelen gurbetçi Zilkif Bolat, fahri olarak imamlığı üstlenirken, teravih namazları da aynı yerde kılınıyor.

Pelitköy sahilinde oturan vatandaşlar Pelitköy Sahili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği adı altında dernek kurarak cami yapımı için kolları sıvarken, kendilerine uygun yer gösterilmesini bekliyor. Geçtiğimiz yıl da aynı yerde açıkta güneşin altında Cuma namazı kılan vatandaşlar, belediyelerden ve varlıklı vatandaşlardan yardım bekliyor. Zeytin ağaçlarının altına serilen halı ve kilimlerin üzerinde namaz kılınırken, hutbe da küçük bir merdiven üzerinde okunuyor. Caminin büyük ihtiyaç olduğunu anlatan fahri imam Zilkif Bolat, "Geçen yıl namazlarımızı zeytin ağaçlarının altında kıldık. Bu sene belediyenin değişmesiyle biraz daha iyi olmaya çalıştı. Fakat üstünü kapatamadık. Allah kısmet ederse hafta içinde kapatacağız. Burada camiye ihtiyaç var. Ben Almanya'dan geldim. Geçen sene de buranın fahri imamlığını yaptım, bu yıl da yapıyorum. Ramazan'ın ilk Cuma namazını burada kıldık. Allah cemaatimizden razı olsun" dedi.

Dernek başkanı Ramazan Kaplan da, "Pelitköy Sahili Cami Yaptırma Derneğini 2013 yılında kurduk. 2013 yılında Allah'ın izniyle teravih namazlarını cuma namazlarını burada zeytin ağaçlarının altında kılmıştık. Bu sene de yine kılmaya devam ediyoruz. Bir an önce cami yaptırmak istiyoruz. Çünkü mühim bir cemaatimiz var. Bu sahil, 10 bin 600 konutlu bir sahil kentidir. Çok ihtiyaç olan camiyi yaptırmak için belediyeden de yardım bekliyoruz. Cemaatimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Cemaatten Arif Afacan ise, "Bu caminin daha doğrusu bu mescidin cemaatindeniz. Buralarda zeytin ağacının altında namaz kılmaya çalışıyoruz. Yardım bekliyoruz belediyelerden, zengin kişilerden. Kuruş kuruş yardım topluyoruz derneği faal hale getirebilmek için" dedi.

Caminin büyük ihtiyaç olduğunu anlatan müftü Oğuz Metin ise, "Geçen yıl da aynı yerde teravih namazlarını cuma namazlarını burada kıldılar. Bu sene de kılınıyor. Bu sene çadır kuruluyor. Geçen sene açıktaydı. Fakat bu böyle olmaz. Rüzgarlı yağışlı havalar oluyor. İllaki bu bölgede bir camiye ihtiyaç var. Bu bölge büyük bir bölge. Buradaki insanlar ezan sesini duyamıyorlar. Cumaya teravihe gidemiyorlar. Bu konuda hayırseverlerden ve yerel yöneticilerden yardım bekliyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhaniye Balıkesir Pelitköy Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title