Haberler

Zeytin Sineğine Karşı 800 Bin Dekar Alan İlaçlanacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur: "Bu yıl Marmara'da Erdek ve Edincik ile Ege'de Edremit, Havran, Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık'taki 800 bin dekarda bulunan zeytin ağaçlarımızın ilaçlamasını yapacağız" "Bakanlığa müracaat ettik, ilaçlama iznini aldık.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara Bölgesi'nde Erdek ve Edincik, Ege Bölgesi'nde ise Edremit, Havran, Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık'taki 800 bin dekar alanda bulunan zeytin ağaçlarının, zeytin sineğine karşı ilaçlanacağını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Uğur'u makamında ziyaret etti.

Arzu'ya tarımda yaşadıkları sorunları anlatan Uğur, bunların çözümü konusunda destek istedi.

Tarım ve hayvancılık şehri Balıkesir'in, "zeytin ve yağının başkenti" olarak nitelendirildiğini dile getiren Uğur, ilde zeytin ağacı varlığının çok yüksek olduğunu söyledi.

Uygulanan tarım politikalarıyla son yıllarda zeytin ağacı sayısında ciddi artış yaşandığına dikkati çeken Uğur, şöyle konuştu:

"Zeytin ve yağının kalitesi açısından zararlılarıyla mücadele etmek gerekiyor. Marmara ve Ege'de zeytin zararlılarıyla mücadele birlikleri vardı ama üreticimiz sahip çıkmadığından Edremit Körfezi'ndeki birlik kapandı. Zeytin zararlılarıyla mücadele edilemiyor. Zeytin sineği toprağa giriyor, rutubetle çıkıyor ve zeytine büyük zarar veriyor. Bu zararlı, meyve ve yağının kalitesini bozuyor. Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında tarım ve hayvancılık da var. Bu yıl Marmara'da Erdek ve Edincik ile Ege'de Edremit, Havran, Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık'taki 800 bin dekarda bulunan zeytin ağaçlarımızın ilaçlamasını yapacağız. Bakanlığa müracaat ettik, ilaçlama iznini aldık. Uçak teminine çalışıyoruz."

Uğur, ilaçlama maliyetinin yüksek olduğunu anlattı. Zeytin ağaçlarının yılda en az 4 kez ilaçlanması gerektiğine değinen Uğur, "Her bir ilacın maliyeti 750-800 bin lira. Bu işi üstlendik ama Bakanlıktan destek istiyoruz. Bakanlık, desteği esirgemezse zeytinde iyi bir üretim olur. Bu, ülke ekonomisine büyük katkı anlamına geliyor. Hem çiftçi kazanacak hem de ihracattaki döviz girdisi artacak. Temmuz ayında bu mücadeleyi başlatacağız" dedi.

Arzu ise Uğur'un taleplerinin dikkate alınacağını ifade ettikten sonra Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur'u da makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak hazır bulundu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Uğur Balıkesir Marmara Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title