Haberler

Zeytin Karasuyunun İznik Gölü'ne Salındığı İddiaları

İznik Zeytin Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü, "İznik Zeytin Kooperatifi günah keçisi ilan edilmeye çalışılıyor buna asla müsaade etmeyiz.

İznik Zeytin Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü, "İznik Zeytin Kooperatifi günah keçisi ilan edilmeye çalışılıyor buna asla müsaade etmeyiz." dedi.

Kooperatif Başkanı Sürücü, düzenlediği bir basın toplantısında, İznik Zeytin Kooperatifinin zeytin karasuyunu (salamura) İznik Gölü'ne saldığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İznik Zeytin Kooperatifi ile ilgili olarak son günlerde sistemli bir şekilde karalama kampanyası başlatıldığını ileri süren Başkan Sürücü, şunları kaydetti:

"Şimdide zeytin atık sularını göle saldığımız ve çevreyi kirlettiğimiz ile ilgili çeşitli söylentiler var. İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre İznik'te yıllık zeytin rekoltesi 35 bin tondur. 10 Bin tonunu kooperatifimiz değerlendirmekte, kalan 25 bin ton kooperatif dışında değerlendirilmektedir. Kooperatifimiz kendi üretimiyle ilgili atıkların arıtılması konusunda üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmektedir. Binlerce zeytin üreticisi ortağımızın sahibi olduğu ilçemizin en büyük çiftçi kuruluşu kooperatifimizi yıpratmaya amacı ne olursa olsun kimsenin hakkı yoktur. İznik Zeytin Kooperatifi günah keçisi ilan edilmeye çalışılıyor buna asla müsaade etmeyiz."

Öte yandan, Sürücü son olarak gazetecilere arıtma tesisini gezdirerek arıtmadan çıkan su numunelerini gösterdi.B

Kaynak: AA / Güncel

İznik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title