Haberler

Zeynep Oral'a Polisten Cevap

Güncelleme:

49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin dün akşamki kapanış töreninde 'En iyi ilk belgesel film' ödülünü alan yönetmen Zeynep Oral'ın sahnede yaptığı ve polisi eleştiren konuşmasına Antalya Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklamayla cevap verdi.

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki gecede ödül almak için kürsüye gelen Zeynep Oral'ın, "Dün sahilde yönetmen bir arkadaşım ile beraberdik. Sinemadan bahsediyorduk. O sırada yanımıza iki tane sivil polis geldi. Kürtçe konuşmamamız için bizi uyardılar. Sanırım birileri şikayetçi olup polise ihbarda bulunmuş" şeklindeki sözleri üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü bugün yazılı bir açıklama yaptı.

İddialara ilişkin inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada, "11.10.2012 günü bir vatandaşımızın şüpheli şahıs ihbarı üzerine, Konyaaltı sahiline intikal eden görevlilerimizin, Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun Durdurma ve Kimlik Sorma Madde 4/A- ya istinaden ihbara konu olan şüpheli şahsın kimlik kontrolünü yapmak kaydıyla söz konusu ihbarı değerlendirmiş oldukları anlaşılmıştır. Yönetmen Zeynep Oral tarafından yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Oral Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title