Haberler

Zeynep Ninenin Yol Çilesini Başkan Türel Bitirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'da 5,5 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu felç olan ve evinin yolu olmadığı için yakınlarının sırtında taşıdığı Zeynep ninenin yol çilesini sona erdirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'da 5,5 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu felç olan ve evinin yolu olmadığı için yakınlarının sırtında taşıdığı Zeynep ninenin yol çilesini sona erdirdi.

Alanya'ya bağlı Yeniköy Mahallesi'nde 88 yaşındaki eşi Ahmet Benli ile yaşayan 83 yaşındaki Zeynep Benli, 5,5 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu felç oldu.

Evine giden patika yol dar ve bozuk olduğu için araçların kullanamaması nedeniyle Zeynep nine, 5,5 yıl boyunca yakınları tarafından aracın girebildiği yere kadar sırtlarında taşındı. Yolun düzeltilmesi için Benli ailesi, Büyükşehir Belediyesine başvurdu.

Zeynep ninenin yaşadığı sorundan haberdar olan Başkan Türel, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına talimat vererek sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Benli ailesinin evinin önüne kadar inen yolu önce genişletti, ardından asfaltladı.

Yıllardır çile çektiklerini belirten Ahmet Benli "Araç evin önüne kadar gidemediği için çocuklar annelerini sırtlarında 150 metre taşıyarak araca ulaştırıyor, ardından tedaviye götürüyorlardı. Sorunu Büyükşehir Belediyesine ilettik. Sağ olsun, Menderes başkanımız sesimizi duydu ve bizi yol çilesinden kurtardı" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Ahmet Benli Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title