Haberler

Zeynep Bodur Okyay ve Osman Okyay'a Çomü'den Fahri Doktora Unvanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosunca, Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay'a, işletme alanında fahri doktora unvanı verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosunca, Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay'a, işletme alanında fahri doktora unvanı verdi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Salonu'ndaki törendeki konuşmasında, doktora verilen kişiler alanlarının üstadı olduğunu söyledi.

ÇOMÜ'nün görevinin de bu insanları topluma deklare etmek, onların emeklerini taçlandırmaktır olduğuna işaret eden Laçiner, "Doktoranın fonksiyonu takdir etmektir. Takdir gıda gibidir. ÇOMÜ fahri doktora konusunda çok cömert değildir, yerine gitmesine önem veririz. Bugün de iki güzide insan aramızda. Kale Grubu'nun, Çanakkale ve ülke ekonomisine katkıları tartışılmaz. Ümit ediyorum ki bu tür törenleri daha çok yapma imkanımız olur. Daha çok Osman Okyay'lar ve daha çok Zeynep Bodur Okyay'lar çıkar aramızdan" dedi.

Konuşmanın ardından fahri doktora takdim törenine geçildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar tarafından senato kararları okundu. Daha sonra Okyay çifti için ayrı ayrı düzenlendi.

Çiftin akademik kıyafetlerini Prof. Dr. Laçiner, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile Çanakkale Vali Vekili Vekili Kulözü giydirdi. Fahri doktora beratları, ÇOMÜ kimlikleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Zeynep Bodur Okyay her zaman "Çanakkale ruhuyla" ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, "İnsan kaynağı, en önemli kaynak. Bir ülkenin dengeli büyümesi, dünyada söz sahibi olması için yetişmiş insan gücü her şeyin önünde. Sermaye, makine, ekipman bunların hepsi bir şekilde bulunabilir ama yeterli kalifiye insan gücü olmadığı zaman zaten o ülkenin ayakta durma imkanı yoktur. Dolayısıyla üniversiteler hepimizin şükran duyduğu, bu ülkenin insan kaynağını yetiştiren çok önemli kurumlardır" ifadesini kullandı.

Osman Okyay ise Kale Grubu'nda muhteşem bir sanayi geleneğine sahip olduklarını ifade ederek, "Biz de büyüklerimizden aldığımız sanayi aşkıyla hareket ediyor ve gelecek nesillere gurur duyarak miras bırakabileceğimiz işler yapmaya çabalıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Zeynep Bodur Okyay Sedat Laçiner Osman Okyay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title