Haberler

Zeynep Bebek İhmalden Öldü İddiası

Denizli'nin Kale İlçesi'nde yaşayan Hatice Mustak (32) ve Gültekin Mustak (32) çiftinin 16 aylık kızları Zeynep Mustak, kalbindeki damarlarının ters olması nedeniyle götürüldüğü İzmir'deki bir hastanede ameliyat edildi.

Denizli'nin Kale İlçesi'nde yaşayan Hatice Mustak (32) ve Gültekin Mustak (32) çiftinin 16 aylık kızları Zeynep Mustak, kalbindeki damarlarının ters olması nedeniyle götürüldüğü İzmir'deki bir hastanede ameliyat edildi. Kan pıhtılaşması nedeniyle operasyon sonrası belli aralıklarla kan sulandırıcı iğne yapılan Zeynep bebek, iddiaya göre, uyarılarına rağmen aşırı dozda verilen ilaç nedeniyle yaşamını yitirdi. Mustak çiftinin ihmal iddiası üzerine savcılık ile Sağlık Bakanlığı adli ve idari soruşturma başlattı.

Kale İlçesi'nde yaşayan 10 yıllık evli ev hanımı Hatice ve pide ustası Gültekin Mustak çiftinin 16 aylık kızları Zeynep bebek, doğuştan kalbindeki damarlarının ters olması nedeniyle 4 ay önce İzmir'deki bir hastanede ameliyat oldu. Zeynep bebeğe ameliyattan sonra damarlarında pıhtı oluşması sebebiyle belli aralıklarla hastanede günde iki kez '0.7 dzm' dozunda kan sulandırıcı iğne yapılmaya başlandı. İddiaya göre geçen 6 Eylül'de Zeynep bebeğe hemşire ailenin uyarılarına rağmen normalin 10 katı '70 dzm' dozunda sulandırıcı iğne yaptı. Bir süre sonra kan kusmaya başlayan Zeynep bebek, 9 Eylül'de yaşamını yitirdi.

HEMŞİRENİN UYARISINI DİNMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Baba Gültekin Mustak, "Doğuştan kalbinde damarlar ters olduğu için rahatsızlığı vardı. Ameliyat için İzmir'deki hastaneye götürdük. Ameliyat çok başarılı geçti. Daha sonra kan pıhtısı oluşunca günde iki kez kan sulandırıcı iğneler yapılmaya başlandı. Bebeğim tam kendini toparlamıştı. Hastaneden taburcu olmayı bekliyorduk. Ramazan Bayramı'nı hastanede buruk geçirdik, ama bizim hastaneden çıkışımız bize bayram olacaktı. Hatta adak bile adamış ve koyun almıştım. Eve gelmeye hazırlanıyorduk. Nöbetçi hemşire çocuğuma 0.7 yerine 10 kat fazlası olan 7 dozunda iğne yapmak istedi. Ben kolundan tuttum ve dozun yüksek olduğunu konusunda uyardım. Ama beni dinlemedi ve iğneyi yaptı. İhmal bu iğneyle başladı. İğnenin ardından mide kanamasından dolayı çocuğum hayatını kaybetti" dedi.

ÇOCUĞUMUN HAKKINI ARAYACAĞIM

Bebeğinin ölümünden sorumlu olanların cezalandırılmasını isteyen Gültekin Mustak, "Başka anne ve babaların canı yanmasın. Bizim söylediklerimize kulak verselerdi belki de çocuğum hayatta olacaktı. Ben dozun yüksek olduğunu söylememe rağmen dinlemediler. Çocuğumun hakkını arayacağım. Başka çocuklar böyle basit hatalar yüzünden ölmesin" diye konuştu.

Zeynep'e yapılan kan sulandırıcının 10 kat fazla uygulandığı yoğun bakım servisinden verilen raporuda yansıdı. Raporda, 'Hemşire tarafından Clexan ampül 0.7 dzm yerine 7 dzm şeklinde 10 kat yüksek dozda uygulanmış' tespiti yapıldı. Söz konusu hastane olayla ilgili açıklama yapmazken, konuyla ilgili hastanenin idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Aile konuyu mahkemeye taşıyacağını ifade etti. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli İzmir Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title