Haberler

"Türkiye, Siyasetten, Demokrasiden Ümidini Kesmeyecek"

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Siyasetin en büyük problemi, iktidar ümidi olmayan muhalefetin gayri meşru yollara heves etmesidir." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Siyasetin en büyük problemi, iktidar ümidi olmayan muhalefetin gayri meşru yollara heves etmesidir" dedi.

Zeybekci, Beyağaç Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmada, 30 mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Milletin sözünü söylediğini belirten Zeybekçi, seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Bazı kesimlerin, 'ülkede kardeş kavgası, ekonomik kriz, siyasi kriz çıksın, yüzde 7 bin faiz olsun, enflasyon yüzde 200'leri bulsun, millet namerde muhtaç olsun, sanayi, ihracatı dursun, iş, aş olmasın' beklentisine millet elinin tersiyle şamar indirdi, millete asalak gibi yapışmak isteyenlerin bu beklentileri tuz-buz oldu" diyen Bakan Zeybekçi, şöyle konuştu:

"Projelerle yarışmak olduğu sürece, yalan söylemeden, iftira atmadan, çamur atmadan, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ülküsünde buluştuğumuz sürece siyaseten rekabet etmenin, yarışmanın başımızın üzerinde yeri var. Ama maalesef böyle yapmıyorlar. Böyle yapan siyasetçilerimizden Allah razı olsun, onlara diyecek hiçbir şeyimiz yok. Ama bu seçimler, Başbakanımızın dediği gibi bir istiklal ve bir istikbal mücadelesiydi. Bu millete kast ettiler, bu ülkeye, bu milletin seçtiği hükümete, Başbakana kast ettiler. Bu milletin dirliğine, birliğine, beraberliğine, refahına, kardeşliğine kast ettiler. Ama Allah razı olsun, milletin o muhteşem feraseti, milletin o muhteşem anlayışı ve terazisi yine destan yazdı."

Zeybekçi, milletin 2002'den bu yana geçen her seçimde bir şey anlatmaya çalıştığını, fakat ilgililerinin bunu anlamadığını savundu.

"Siyasetin en büyük problemi, iktidar ümidi olmayan muhalefetin gayri meşru yollara heves etmesidir" diyen Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz yeni anayasayı yapabilsek, ülke yeniden demokratik evrensel hukuk standartlarında dediğimiz o yere gelebilse, seçimler başbakanımızın dediği gibi dar bölgeli, iki turlu, kazanan yüzde 51, kaybedenin ise yüzde 49 oyla hemen arkasından geldiği, iktidar olabilme ümidini hep taşıdığı o sistemi kurabilsek, muhalefet iktidar olmak için gayri meşru yoldan geçen her arabaya binmez. Ama muhalefetin en büyük hastalığı, yoldan geçen gayri meşru, ruhsatsız, plakasız ne kadar araba varsa peşine takılıp gitmesi. Islık çalana gidiyor, onun için de başına gelmedik kalmıyor. Millet tam tersini söylüyor, anlatıyor, ama maalesef. İnşallah bundan ümidimizi kesmedik."

Türkiye'nin, siyasetten, demokrasiden ümidini kesmeyeceğini, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet hedefine ulaşmak için 2023 hedefine yürümeye devam edeceğini bildiren Bakan Zeybekci, bu hedefler doğrultusunda büyükşehir projelerinin de devreye girdiğini, 1 Nisan itibarıyla hizmet destanı döneminin başladığını belirtti.

Zeybekci, daha sonra Beyağaç Belediyesi'ne geçerek başkanlığa yeniden seçilen Mustafa Akçay'ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Kale ilçesine geçen Ekonomi Bakanı Zeybekci, belediye binası önünde kendisine karşılayan vatandaşlara yaptığı konuşmada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla'nın ilçeye ve kente güzel hizmetler yapacağını söyledi.

Seçimlerde milletin, farklı hesaplar peşindeki bazı kesimleri gereken cevabı verdiğini belirten Zeybekci, "Birileri beklediler ki bu memlekete ellerindeki sülükleri yeniden yapıştırsınlar. Sülükleri ellerinde kaldı" diye konuştu.

Zeybekci konuşmanın ardından Kale Belediyesine geçti.

Zeybekçi'nin ziyaretlerine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da eşlik etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Osman Zolan Denizli Beyağaç Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title