Haberler

Zeybekci: "Türkiye'de hukuk katledilmiştir" -

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ülkenin Başbakanını dinlemek, bir tek cümle ile söylenebilir, vatana ihanettir" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ülkenin Başbakanını dinlemek, bir tek cümle ile söylenebilir, vatana ihanettir" dedi.

Sarayköy ilçesinde partisinin seçim bürosunu ziyaret eden Zeybekci, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Usulsüz dinlemelerle ilgili bazı polisler hakkında suç duyurusunda bulunulması" ile ilgili yöneltilen soru üzerine Zeybekçi, Türkiye'de, bilinen 1,5 milyon insanın dinlendiğini, bu sayının çok daha fazla olduğunu tahmin ettiğini belirtti.

Mahkeme karalarına dayandırılmaya çalışılarak yapılan ve kayıt altına alınan dinlemelerin yanında, kayıt altına alınmayan, başka yöntemlerle yapılan dinlemelerin de olduğunu ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bunlar şu anda hangi boyutta bilinemiyor. Ama gördüğümüz kadarıyla pervasızca, ülkenin milletvekilleri, belediye başkanları, bakanları, bunları bir kenarı bırakın Başbakanı, Cumhurbaşkanı dinleniyorsa bu ülkede demokrasimiz, milli irademiz, evrensel standartlara doğru gitmesini istediğimiz hukuk sitemimiz, kuvvetler ayrılığı ilkesinde olması gereken devlet yapımız her şeyimiz tehdit altındadır. Bunun hiçbir şekilde hiçbir şart altında kabul edilmesi mümkün değildir. Bu ülkenin Başbakanını dinlemek, bir tek cümle ile söylenebilir; vatana ihanettir. Bu ülkenin Başbakanını dinlenemez. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı dinlenemez. Bu ülkenin bakanları, milletvekilleri hiçbir kayıt altında hiçbir şekilde dinlenemez. Partisi, kimliği ne olursa olsun, özelliği ne olursa olsun hiçbir milletvekili dinlenemez, hiçbir vatandaş kurulmuş bir yüksek mahkeme olmaksızın hiçbir gerekçe ile dinlenemez. Sivil vatandaşlar eğer mahkeme kararıyla dinlendiyse, buradan elde edilen bilgiler mahkeme kararında 'şu sebeplerden dolayı, şu konunun dinlenmesi' diyor, o bilgiler dışında elde edilen hiçbir bilgi, hiçbir şekilde kayıt altında tutulamaz, biriktirilemez, saklanamaz."

- "Hesabı sorulacaktır"

Zeybekci, mahkemeden alınmış olan karar çerçevesinde dinlenen bilgilerin devlet güvencesi altında olduğunu, bilgilerin mahkemenin isteği dışında hiçbir kimse tarafından kullanılamayacağını belirtti. Türkiye'de bu durumların ihlal edildiğini ifade eden Zeybekçi, şunları kaydetti:

"Bütün bu özelliklere hassasiyet gösterilmeden maalesef Türkiye'de demokrasi katledilmiştir. Türkiye'de hukuk katledilmiştir. Türkiye'de milletin iradesi ayaklar altına alınmıştır. Milletin seçtiği hükümetin saygınlığı, mahremiyeti, Başbakanın dünya üzerindeki itibarı ve mahremiyeti ayaklar altına alınmıştır. Bunun hesabı sorulacaktır. Herkim ki bununla ilgili karar aldı, bunu yaptı, yaptırttı, alet oldu, araç oldu, başka ülkelere aktardı gittiği yere kadar bunun hesabı sorulacaktır. Çünkü bunun tespitleri de var. Sen Türkiye'de milyonlarca insanı dinleyeceksin, bununla ilgili bazı merkezler oluşturacaksın, o merkezlerden transfer araçlarıyla başka ülkelere, coğrafyalara bilgileri transfer edeceksin. Sonra içinden seçtiğin, montajladığın bazılarını 2-3 sene, dört sene sonra bu ülkede bazı şeylerde kullanmak üzere yürürlüğe sokacaksın. Bunların hesapları mutlaka sorulacaktır."

Yapılanları hukuktan ayrılmadan, hukukun ana kuralları içerisinde, demokrasiyi geliştirerek, milletin iradesindeki mahremiyeti koruyarak ve yücelterek soruşturmak gerektiğine inandığını savunan Zeybekci, "Bunlardan hayır çıkacaktır, hayır olacaktır inşallah. Onun için önümüzdeki günlerde bununla ilgili böyle girişimlerin yaşanması son derece normaldir" dedi.

Zeybekci, beraberindekilerle Sarayköy pazar yerinde esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

Muhabir: İbrahim Süzer

Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: AA / Ekonomi

Sarayköy Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title