Haberler

Zeybekci: "O Polis Şefinin Haddini Bildireceğiz, Ama O Tuzağa Düşmeyeceğiz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Betül Fatma Sayan Kaya Hanımefendi'ye parmağını sallayarak konuşan o polis şefinin haddini bildireceğiz, ama o tuzağa düşmeyeceğiz.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Betül Fatma Sayan Kaya Hanımefendi'ye parmağını sallayarak konuşan o polis şefinin haddini bildireceğiz, ama o tuzağa düşmeyeceğiz. Onun o parmağını alacağız, gerekli hesabı da soracağız Allah'ın izniyle. Orada vatandaşlarımız üzerine at süren, köpeklerini saldırtanlardan bunun hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacak." dedi.

Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Hasan Güngör Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, düzen kurucuların, küresel senaryo yazanlarının, Türkiye'nin, bu milletin hep iki arada bir derede kalmasını istediklerini söyledi. Bugüne kadar da bunu genel olarak sağladıklarını anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baktılar gördüler bu millet gidiyor, Menderes'i aynı şeyle idam ettiler. Baktılar gördüler bu millet gidiyor, Menderes'ten sonra 12 Mart'ta bunun için darbe yaptılar. Bu milletin başına en büyük belayı onlar sardırdılar. Dünya, 1990'dan 2002'nin sonuna kadar bütün dünya hızlı bir şekilde kalkınırken, ilerlerken Türkiye'yi koalisyonlara bunlar mahkum ettiler. Bunların yazdığı senaryo buydu. Bunlar istiyor ki Türkiye onların istediği yerde olsun. Bugüne kadar Türkiye'nin başına gelen bütün hastalıkların, bütün belalara çıktığı nokta, bu sistemdir, şu andaki bu hükümet sistemidir. En son gördük, 7 Haziran'da tek başına iktidar çıkmayınca milletin başına hem ekonomik hem de terörle ilgili neler geldiğini hep beraber gördük. Bu kadim düzenin kurucuları kurdu bunu. Bütün dünya, bütün hızıyla kalkınırken 1990-2002 arasında biz 2001'de, 2002'de nelerle uğraştık, Türkiye'yi kim yönetti? IMF'nin Carlo Cotarelli'si yönetti. Türkiye'yi kim yönetti, IMF'den gönderilen ekonomi bakanları yönetti. Bir gecede 46 milyar dolar parayı alıp giden kimdi, bu düzenin yazıcılarıydı, bu milletin sırtına yükledikleri 46 milyar doları onlar aldılar gittiler. Bir gecede yüzde 7 bin faizi onlar kurguladılar, onlar yazdılar, bu düzen sayesinde yazdılar."

"Avrupa'nın ayakta duracak hali kalmadı"

Zeybekci, bu açıdan, oynanan oyunun iyi görülmesi ve yapılanların AK Parti'lilere, Recep Tayyip Erdoğan'a değil 80 milyona yönelik olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığına işaret eden Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bunların ayakta duracak halleri kalmadı, birbirinin kuyusunu kazmaya da başladılar ama bizden bulmasınlar, ama bize de bulaşmasınlar, bizim de canımızı sıkmasınlar, kafamızı da bozmasınlar. Hasta adam Türkiye, yere çöktürdükleri Türkiye, ekonomisini yürüttürdükleri Türkiye, IMF'ten, Dünya Bankasından adam göndererek yönettikleri Türkiye... 3 Kasım 2002'de bu millet dedi ki, 'Yeter, karar da söz de milletindir' dedi. 3 Kasım 2002'de milletin adamları geldi. 3 Kasım 2002'den sonra milletin adamları bütün dünyaya döndü, bir şey dedi. Sinirli bir kelimeydi o, 'Bir dakika.' dedi. 'Bir dakika, durun bakalım, yok öyle yağma.' dedi. Allah'ın izniyle o Türkiye, öyle bir hale geldi ki, yüzde 7 bin faizlerden, yıl 2013 faizler yüzde 4,6'ya indi. Kim getirdi, Recep Tayyip Erdoğan."

"Dostluğumuz herkesi sevindirecek"

Bakan Zeybekci, salondan yükselen "vur vur inlesin Avrupa dinlesin" tezahüratları üzerine, şöyle devam etti:

"Geçen hafta Almanya'da, Alman dostlarımıza söyledim, bütün dünyaya söyledim, biz öyle bir medeniyetin çocuklarıyız ki, biz Yunus Emre gibiyiz, biz Yunus'un sözüyle hareket ederiz. Biz gelmedik davi için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir biz gönüller yapmaya geldik. Biz medeniyetler kurmaya geldik, biz dostlar edinmeye, dostlar kazanmaya geldik. Onun için vurmaya gelmedik. Öyle bir hale geleceğiz ki, Türkiye'yi öyle bir noktaya getireceğiz ki, dostluğumuz herkesi sevindirecek ama düşmanlığımız herkesi korkutacak. Tıpkı bugün olduğu gibi."

"Bild'in hesabını sorun"

Geçen hafta Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sonrası, Bild gazetesinde yapılan benzetmeye tepki gösteren Zeybekci, şunları kaydetti:

"O gördüğünüz gazetede bakın ne diyor; dünyanın en ilkel ülkesindeki, en ahlaksız gazeteci bile bunu söylemez. Almanya'nın en büyük gazetelerinden birisi. Alman dostlarımıza, bunun hesapını sorun diye onlara gönderdim. O gazeteyi Alman hükümetine gönderdim. Eğer Türkiye'de, bir tek, adı gazeteci olduğu iddia edilen birisi, Alman Ekonomi Bakanı hakkında 'Tasmalı azgın köpek lafını' ederse gider onu dünyaya rezil ederim ben. Onun cezasını ellerimle veririm ama o ülkede adelet, hukuk, demokrasi, nezaket ve insan hakları varsa Alman dostlarımdan rica ediyorum bunun hesapını sorun."

"Tuzağa düşmeden haddini bildireceğiz"

Zeybekci, tüm bunların Türkiye'nin daha azla güç kazanmasını istemeyenlerin bir oyunu olduğunu ve yaşanan son olaylara tepki verirken de hazırlanan tuzaklara düşülmemesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bunları niye yapıyorlar biliyor musunuz? Siz zannediyor musunuz bunu Alman devleti veya Hollanda devleti ya da başka diğer devletler, bunu bir devlet politikası olarak yapıyor, hayır. Bu Türkiye ve Almanya'yı bir araya geldiğinde ne kadar güçlü olacağını, Türkiye ile Hollanda'nın bir araya geldiğinde ne kadar güçlü olacağını, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile bir araya geldiğinde ne kadar güçlü olacağını gören hainler, bu bölücü terör örgütü ve FETÖ gibi hainlerin başlattığı bir algı operasyonuyla o ülkelerdeki yaratılan atmosferdir bu. O tuzağa düşmeyeceğiz.

Dün akşam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Betül Fatma Sayan Kaya Hanımefendi'ye parmağını sallayarak konuşan o polis şefinin haddini bildireceğiz, ama o tuzağa düşmeyeceğiz. Onun o parmağını alacağız, gerekli hesabı da soracağız Allah'ın izniyle. Orada vatandaşlarımız üzerine at süren, köpeklerini saldırtanlardan bunun hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacak ama Hollanda ve Almanya'yla ilişkilerimizin bozulması, o ülkeler ve Türkiye'nin ilişkilerinin bozulması için hazırlanan bu tuzaklara karşı, Hollanda ve Almanya'daki aklıselimi göreve davet ediyorum. Onlara diyorum ki sizin için Türkiye'nin dostluğu önemlidir."

Bu arada, toplantının açılışında, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü dolayısıyla 6 yaşındaki Ravza Nurdan Yalçın, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu. Bakan Zeybekci, Yalçın sahneden indikten sonra kendisiyle ilgilenip fotoğraf çektirdi.

Toplantının yapıldığı salonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin fotoğraflarını yer aldığı Almanca "Ja (evet)" yazılı pankart dikkat çekti.

Divan başkanlığını eski AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel'in yaptığı toplantıya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Denizli Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title