Haberler

Zeybekci: "Milletimizin ve Ülkemizin Birlik ve Beraberliğine Karşı Her Kim Ki Başını Kaldırdı, O...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaptığı açıklamalarda, teröre göz açtırmayacaklarını söyledi.

Yalıkavak Mahallesi'nde bulunan Palmarin Marinası'na ziyarete gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muğla programının ardından Bodrum'a Mübariz Mansimov'un davetlisi olarak gelen Zeybekci'nin ziyaretinde, DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar da yer aldı. Ziyarette ayrıca, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Hasan Kökten, Türk Amerikan İş Adamları Derneği İcra Kurulu Başkanı Mehmet Uğur Terzioğlu, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve partililer de bulundu.

Görüşmelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci, " Türkiye'nin en uzak, ücra köşesi dahi olsa devlete karşı, millete karşı, milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı her kim ki başını kaldırdı, o baş ezilecektir" dedi.

Basın mensuplarının ziyaret sebebini sorması üzerine Zeybekci, "Turizmle ilgili, turizmin gelişimi ile ilgili uzun süreden beri gelip buraları görmek istiyordum. Artı bir de Ekonomi Bakanı olarak da ticaret, turizm serbest bölgeleri ile ilgili de arayışlarımız var. İlk başlangıcımız belki Kuşadası, Çeşme o bölgeden başlayacak ama tabii ki batı Akdeniz, Ege sahillerinde de böyle çalışmalarımız var. Dostları ziyarete geldik. Kısa bir ziyaretimiz oldu. Bu yatırımları destekleyeceğiz. Bu tarz yatırımlar bizim Ege'de, Akdeniz'de, Akdeniz çanağında, katma değerli turizmi, zengin turisti çekmek için cazibe merkezi. Geldik gördük çok başarılı bir proje, tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na saldırıyla ilgili de açıklama yapan Zeybekci, "Öncelikle terörün her türlüsüne, demokrasi dışındaki her türlü eyleme, her türlü harekete karşıyız. Özellikle eli silahlı terör örgütlerini lanetliyoruz. Hiç kimse bu ülkede, siyasetin dışında, demokrasinin dışında bu milletin kendine verdiği iradenin dışında hiçbir yetkiye, hiç güce sahip değildir. Dün İstanbul il başkanlığımıza saldırı düzenleyenlerin bu ülkeye kastı olan provokatörler olduğuna inanıyorum. Bunlara sabırla yaklaşıyoruz. Sabırla yaklaşıyoruz derken de tolerans demek değil. Teröre karşı devletimiz hiçbir zaman için aciz değildir, aciz de olmamıştır. Sadece demokrasiye karşı, insan haklarına karşı, özgülüklere karşı dikkatlidir. Terör eylemlerinin yoğun coğrafyalara, gruplara, kesimlere karşı devletimiz en şiddetli cevabı şu ana kadar veriyor. Terör örgütünün elinde, yani o büyük ahtapotun kollarından biri olan PKK'nın elinde maalesef kullanılan terör örgütü mensuplarının yaklaşık 400 tanesi etkisiz hale getirildiği, yaklaşık bine yakınının da yaralandığı, destek alanlarının, lojistik alanlarının, kamplarının çok büyük şekilde tahrip edildiğini görüyoruz. Bunun yurt içinde de uzantılarının, yurt içinde de devletimizin en hassas şekilde vatandaşlarımızı rahatsız etmeden, diğer tarafta en etkin şekilde şu anda operasyonlar devam ediyor" şeklinde konuştu.

Gözaltıların ve tutuklamaların devam ettiğini de ifade eden Zeybekci, "Türkiye içinde kırsalda, belirli yerlerde mahkeme kuracak kadar kendilerini cesur ve bu konularda ileri gidenler yani bu konuda artık bu işi bu noktaya getirdiğini zanneden acizler, o mahkemelerinin de, o vergi toplayacak kadar kurdukları o düzenlerinin de başlarına nasıl geçirildiğini şu anda görüyorlar ve görmeye devam edecekler. Bu vatanın, Türkiye'nin en uzak, ücra köşesi dahi olsa devlete karşı, millete karşı, milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı her kim ki başını kaldırdı o baş ezilecektir" dedi.

"DÜNYADAKİ YERİMİZDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR"

Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin kültür coğrafyası denilen bu coğrafyada hedeflerine doğru çok önemli adımlar atıyor, son 12-13 yıldır yaklaşık 3 misli kalkınıp büyüdü. Dünyanın 18'inci büyük, Avrupa'nın 7'nci büyük ekonomisi olduk. Turizmde dünyanın 6'ncı, Avrupa'nın da 4'üncü büyük ülkesi haline geldik. Bundan rahatsız olanlar olabilir. Türkiye'nin kültür coğrafyasında özellikle Irak, Suriye o coğrafyada hesabı olan başka güçler de var. O güçlerin de oralardaki oyun kurucuları var. Türkiye'nin kendi milli menfaatleri, kendi ülkesinin güvenliği ve geleceği için o coğrafyalarda da ne yapılması gerekiyorsa onları zaten şu an yapıyor, yapmaya devam edecek."

Koalisyon ile ilgili soruları da cevaplayan Zeybekci, "Koalisyon ile ilgili şu anda hükümetimiz ilk günden ne söyledi ise onu halen söyleyerek yoluna devam ediyor. AK Parti'nin tabanının ne dediğini gayet iyi biliyoruz şu anda. Kimin ne sinyal, mesaj verdiğini gayet iyi biliyoruz. AK Parti'nin tabanı ile ilgili bu hassasiyetlerimizi karşılayan ve bunu yerine getiren kim olursa bunlarla da koalisyon görüşmeleri devam edecek" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title