Haberler

Zeybekci: Her Gün Sağdığımız İneğin Süt Vermeye Devamı İçin Sağlıklı Olması Lazım (2)

Denizli'de HALKLA BULUŞTU Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, seçim çalışmalarını Denizli'nin Kale İlçesi'nde sürdürdü.

Denizli'de HALKLA BULUŞTU

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, seçim çalışmalarını Denizli'nin Kale İlçesi'nde sürdürdü. Çarşıda halkla sohbet eden Bakan Zeybekci, ardından yaptığı mitingde seçimde hükümetin değişmeyeceğini ileri sürdü. Zeybekci, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu o gece uyuyamayacak. Uyuyacak yer bulamayacak. Saklanacak delik arayacak. Biz de o gece uyumayacağız. Sabaha kadar sokaklarda zeybek oynayacağız. Her yerde zeybek oynayacağız" dedi.

İktidarları döneminde Dünya Bankası ve IMF'den kimseyi getirmediklerini kaydeden Zeybekci, "Denizli'nin horozu bir ekonomi bakanı var artık. Tütün tarlalarında yetişmiş bir bakanım ben. Üç gün önce CHP'nin Genel Başkanı konuştu. Diyor ki, 'Bize oy verin. Koalisyonu kuracağız. Kemal Derviş'i de ekonomi bakanı yapacağız.' Ben bu CHP'lilere acıyorum. İçinizde hiç amele çocuğu yok mu? CHP'de Ekonomi Bakanı olacak adam kalmadı mı? Onlar da sadece yalan dolan palavra var. Gerisini de Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Derviş halleder" diye konuştu. CHP'nin asgari ücret vaatlerini de eleştiren Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Cahille muhatap olmamak gerekir. Hesap uzmanı olduğunu zanneden cahille muhatap olmamak lazım. Onunla muhatap olunca insan üzülür. Türkiye'de asgari ücretin devletle alakası olmadığını bilmiyor. Asgari ücret artarsa devletten tek kuruş çıkmayacağını bilmiyor. Asgari ücreti kimin tespit ettiğini de bilmiyor. İşveren sendikaları ve işçi sendikalarının ortak kararıdır asgari ücret. Biz de asgari ücretin daha yüksek olmasını isteriz. Ancak ineğe bakmadan suyunu vermeden o inekten süt alınır mı? Özel sektörü büyütmeden nasıl paylaşılacak. Aslında o hiçbir şey bilmez. Ama ayak kaydırmayı iyi bilir. Kendi genel başkanının ayağını nasıl kaydırdıysa milletin de ayağını kaydırmaya çalışıyor." - Zeybekçi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title