Haberler

Zeybek: Bulamaç ve Eşek adalarının işgaline hükümet sessiz kalıyor.

Demokrat Parti Genel Başkanı Kemal Zeybek, Didim'in açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adalarının Yunanlılar tarafından işgal edildiğini, hükümetin buna sessiz kaldığını savundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Didim'in açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adalarının Yunanlılar tarafından işgal edildiğini, hükümetin buna sessiz kaldığını savunarak, "Kıbrıs'ı peşkeş çekiyorlardı adetleri üzere, şimdi Didim'den görülen bu iki ada maalesef şu anda Yunanlıların işgali altında" dedi.

Zeybek, Balçova ilçesinde Demokrat Partinin Seçim Bildirgesi'ni açıkladı, seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi, milletvekili adaylarını tanıttı. Partililere de hitap eden Zeybek, Aydın'ın Didim ilçesinin karşısındaki Eşek ve Bulamaç adalarının uluslararası belgelere, anlaşmalara göre Türkiye'ye ait olduğunu, ancak Yunanlıların yavaş yavaş adaları sahiplendiğini söyledi. İngiltere'nin yaptığı haritalarda da adanın Türkiye'ye ait olduğunu vurgulayan Zeybek, şunları söyledi:

"Başka uluslararası anlaşmalara göre de bizim, Lozan'a göre de bizim. 1947'de İngilizlerin yaptığı haritaya göre de Eşek ve Bulamaç adaları Türkiye'nin. Herkes biliyor, sadece Recep Tayyip Erdoğan bilmiyor. Bakınız hiç kimse şaşırmasın, gerçek bu. Bu iki adamız bu iktidardan sonra 2004'den sonra Yunanlılar tarafından yavaş yavaş işgal edildi. AKP iktidarının bundan haberi oldu. Bırakın Bulamaç'ı, Eşek adasını onlar Kıbrıs'tan bile vazgeçmişlerdi. Kıbrıs'ı peşkeş çekiyorlardı adetleri üzere, şimdi Didim'den görülen bu iki ada maalesef şu anda Yunanlıların işgali altında. Yunanlılar Eşek adasına gittiler, kilise yaptılar, yanına Yunan bayrağı çektiler. Kilise yapsınlar, biz de izin veririz. Kimsenin yaşamadığı yere önce kilise yaptılar, sonra yavaş yavaş baktılar, tepki olmadığını görünce Yunanistan'dan insanları getirdiler, yerleştirdiler. Adaya girdiler, rıhtım yaptılar, turistik bölge haline getirdiler ve turlar düzenlemeye başladılar. "

Bulamaç ve Eşek adalarına zaman zaman Yunanlı generallerin de gittiğini belirten Zeybek, şöyle devam etti:

"Bu adayı Yunan generalleri zaman zaman teftiş ediyorlar ve hava sahamızı, topraklarımızı ihlal ederek bizim adamıza geliyorlar ve AKP iktidarının sesi sedası çıkmıyor. Vatan topraklarından, satmaktan bahsediyoruz. Buna izin verecek miyiz? Bu sözleri hem Recep Tayyip Erdoğan'a, hem bütün Türkiye'ye söylüyorum. Bu süre dolacak ve sonunda Türkiye'yi yönetmek iddiasında olan, Başbakan olduğunu iddia edenler eğer gidip bu adalarımızı işgalden kurtarmak için teşebbüse geçmezlerse, ben tek başına gideceğim ve o adaya çıkacağım. Biliyorum ki milletim beni yalnız bırakmayacak. Hükümete uyarı veriyorum, isterlerse muhtıra desinler, bütün uluslararası anlaşmalara göre bizim olan adalarımızı geri almak, işgalden kurtarmak için teşebbüse geçmezlerse, ben gideceğim o adalara çıkacağım. Pasaportsuz, vizesiz gideceğim, kayık bulamazsam yüzerek gideceğim ve o adaya çıkacağım. "

- "ORTA DİREĞİ YENİDEN DİRİLTECEĞİZ" -

Namık Kemal Zeybek, Atatürk'ün çizgisinden giden tek partinin Demokrat Parti olduğunu, Atatürk'ün hükümeti emanet ettiği Celal Bayar'ın emanetini taşıdıklarını, Türkiye'ye en ileri demokrasiyi getireceklerini söyledi. Demokrat Partinin birici meselesinin ortadireğin yeniden diriltilmesi olacağını belirten Zeybek, şöyle devam etti:

"Orta direk demek, üretici halk kitleleri demektir. Yani çiftçi, tarım üreticisi, her şeyin temelinde o var. Onun için Atatürk, 'Köylü milletin efendisidir' demişti. Bizim toplum açlığa doğru sürükleniyor. Bu iktidarda tarım çökertilmiştir. Ürün artık para etmiyor, hayvancılık yok oldu. Anguslar getiriliyor, angutlar angus getiriyor. Angut bir kuştur ki avcısına doğru koşar, diğer kuşlar kaçarlar. Şimdi bu angutlar da avcılarına doğru koşuyorlar, avcıları ne derse onu yapıyorlar. Ne yapıyorlar? Tarımı yok ediyorlar, esnafı yok ediyorlar, KOBİ'leri yok ediyorlar, milli sanayiyi yok ediyorlar. Bizim sanayimizi, savunma sanayimizi İsrail'e peşkeş çekiyorlar. Biz bu ülkede savunma sanayini yüzde 100 yerli yapmayı amaçlıyoruz. O olursa bütün sanayiye yapacağı katkıları düşünün. Bu hükümeti getiren uluslararası şirketler, bu hükümete görevler verdiler. (Orta direği yok edin ki uluslararası şirketler girsin. Her şeyinizi satın ki uluslararası şirketler alsın. )"

Türkiye'nin güney doğusunda terörist devlet inşa edilmek istendiğini savunan Zeybek, şunları söyledi:

"Verdikleri görevlerden birisi de Türkiye'nin güney doğusunda bir terörist devlet inşa etme görevi, AKP'nin gittiği yer, Türkiye'yi güney doğudan koparmaktır, adım adım buna doğru gidiyor. Önce Türklük kavramını ortadan kaldırdılar. Hangi dili konuşursak konuşalım, biz bir milletiz. Birbirimizle konuşken hangi kökenden geldiğimizi sormak aklımıza gelir mi? Bir insanla karşılaştığımız zaman sen Kürt müsün diye sorar mıyız? Bu ülkede ana dili Kürtçe olan Türkiye insanı başbakan, bakan olamaz mı? Cumhurbaşkanı olamaz mı? Subay, zengin olamaz mı? Nereden çıktı bu mesele? Niye kaşıyıp duruyorsun Recep Tayyip Erdoğan? Kaşıyıp duruyor, çünkü onun meselesi, ona görev verenlerin verdiği görev, Türkiye'yi bölmek. Bu hükümet adım adım gafildir, gaflet içinde bu oyunlara alet oluyor, Türkiye'yi bölünmeye, dağılmaya doğru götürüyor. CHP ne yapıyor? Uluslararası planı yapanlar CHP'yi de dönüştürdüler. 'Dersim dosyasını açacağız' diyor, 'Kürt kimliğinin önündeki engeli kaldıracağız' diyor. Hangi engel var. Bu şu demek, AKP'nin Türkiye'yi bölme planına engel olma konusunda CHP'den yardım beklemesin millet, o da safa katılmıştır. "

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title