Haberler

Zeki Müren, Şiirleriyle Anıldı

Osmangazi Belediyesi, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in 16.ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlediği gece, musiki tutkunlarına doyumsuz bir akşam yaşattı.

Osmangazi Belediyesi, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in 16. ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlediği gece, musiki tutkunlarına doyumsuz bir akşam yaşattı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çalışmalarımızın arasında en önemlileri ve etkilileri Zeki Müren'i anma gecelerinin olduğunu söyledi.

Türk Sanat Müziği'nin efsane ismi Zeki Müren'i 16. ölüm yıl dönümünde Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen muhteşem gecede, Ünlü şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan ve İstanbul Radyosu sanatçıları İhsan Güvenç, Aslı Hünel, Ayşe Birgör, Ayfer Er, Esra İçöz ve Ersin Faikzade de Zeki Müren'in eserlerini seslendirdi. Ünlü şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan tarafından Zeki Müren'in tek şiir kitabı olan 'Bıldırcın Yağmuru' isimli kitabında yer alan şiirlerini kendi sesi ve yorumuyla seslendirdi.

Geceye ev sahipliği yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Şuanda aklıma gelmeyen birçok çalışmalarımız oldu. Ama en önemlileri ve etkilileri Zeki Müren'i anma geceleri oldu. Sizlerin bizlere vermiş olduğu bu güç ve bu destek bu akşamki gecenin sonundan itibaren önümüzdeki yıl yapacağımız gece için çalışmaya sevk ediyor. Bizlere destek veren Sanat güneşimizin resmi mirasçıları olan Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MUHTEŞEM GECEDE DUYGU DOLU ANLAR

Gece merhum Zeki Müren'in hayatını anlatan belgesel film gösterisiyle başladı. Gösterinin interaktif bölümlerinde Sanat Güneşi'nin seyirciye hitap etmesi, kısa bir 'hoş geldiniz' konuşması yapması izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Yeşilçam'a kazandırdığı birbirinden güzel filmlerden alınan bu sahneler, gecenin duygusal atmosferini doruk noktasına çıkardı. Zeki Müren'in seslendirdiği Türk Sanat Müziği'nin birbirinden güzel eserleri ve tek şiir kitabı olan 'Bıldırcın Yağmuru' isimli kitabında yer alan şiirlerini seslendiren Ahmet Selçuk İlkan, Kültürpark Açık Hava tiyatrosunu dolduran çok sayıda sanatsever tarafından ayakta alkışlandı. Zeki Müren'in eserlerini seslendiren İstanbul Radyosu sanatçıları İhsan Güvenç, Aslı Hünel, Ayşe Birgör, Ayfer Er, Esra İçöz ve Ersin Faikzade'ye Zeki Müren Hayranları hep bir ağızdan eşlik etti. Renkli görüntülere sahne olan gecede Ahmet Selçuk İlkan'ın seslendirdiği 10 şiir ile Zeki Müren'in 10 eserinin yer aldığı bir CD geceye katılanlara ücretsiz olarak dağıtıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Zeki Müren Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title