Haberler

Zeki Kayda Bir Yılı Değerlendirdi

Bir yıllık icraatlarını değerlendiren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Salihlimizde ortak aklı birlikte götüremeyen ekiplerin ve sivil toplum örgütlerinin anlaşamadığı, Vali ile Kaymakam’ın farklı noktalarda belediyeden ayrı düşündüğü bir Salihli maalesef bizi hep geride bıraktı” dedi.

Bir yıllık icraatlarını değerlendiren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Salihlimizde ortak aklı birlikte götüremeyen ekiplerin ve sivil toplum örgütlerinin anlaşamadığı, Vali ile Kaymakam'ın farklı noktalarda belediyeden ayrı düşündüğü bir Salihli maalesef bizi hep geride bıraktı" dedi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, bir yıllık çalışmalarını Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen kokteylde anlattı. Program, Salihli TV ve 102.2 Salihli FM'den canlı yayımlandı. Kayda, gelecek yıllarda Salihli'yi daha iyi noktaya taşıyacaklarını ve bunu da hep birlikte başaracaklarını belirtti.

Salihli'de 'Ortak Akıl' diyerek yola çıktıklarını ve bunu da yaptıkları ilk meclis toplantısında gündeme getirdiklerini ifade eden Kayda, "Tüm siyasi partilerimize encümen üyelerimizi eşit dağıtarak birlikte Salihli'yi yönetme sözünün arkasında durduk. Benim için şu çok önemli bizler Salihli'yi belli bir yerden alıp da üst noktaya taşıma inancıyla geldik. Eminim ki diğer siyasi partiden belediye meclis üyesi olarak seçilen arkadaşlarımda aynı amaçla oraya geldiler. Belediye Başkanı olarak bana düşen görev onlarla birlikte çalışma ortamı yaratmak. Sadece bu değil tabi. Salihlimizde ortak aklı birlikte götüremeyen ekiplerin ve sivil toplum örgütlerinin anlaşamadığı, Vali ile Kaymakam'ın farklı noktalarda belediyeden ayrı düşündüğü bir Salihli maalesef bizi hep geride bıraktı. Bizler kaprislerimize ve siyasi düşüncelerimize yenilmeden davranmak durumundayız. Madem ki yetkimizi aldık, madem ki vatandaş bize güven duydu o zaman iktidarla, muhalefetle ve devletin temsilcileriyle barışık olmaktan onlarla birlikte çalışmaktan başka hiçbir çaremiz olmaması gerekirdi. Bu nokta ile hareket ederek bir yılımızı doldurduk" şeklinde konuştu.

"BELDE VE KÖYLERDEN 10.2 MİLYON TL BORÇ DEVRALDIK"

Belediye de çalışma arkadaşlarının önemli olduğunu aktaran Zeki Kayda, "Göreve geldiğimizde bin 248 kişi vardı. Bin 248'inci kişinin Salihli için yüreğinin atması çok önemli. Eğer bunu Belediye Başkanı başara biliyorsa başarılıdır. Sabahleyin işine ayakları geri geri giden bir çalışan ile mesafe kat edemezsiniz. Biz ilk önce belediyemizde kurum kültürünü oluşturduk. Biz bilincini oluşturduk. Daha da geliştirmeye devam ediyoruz, edeceğiz de. Salihlimizde göreve geldiğimizde 4 Nisan'da neyle karşılaştık. Tahsilat ve giderler arasındaki fark 15 milyon 201 bin 830 TL' idi. 9.662 milyonu Arıtma Tesisi kredisi, 4.963 milyonu jeotermal abonelerinden toplanan paraların dolar bazındaki paraların bozdurulmasıyla ödenen bir bütçe. Yine inşaatlardan toplanan ruhsatlardan kesilen harçlardan otoparklardan kesilen paralardan da 2.641 milyonu bütçeye gitmiş. Belde ve köylerden 10.2 milyon TL borç devraldık. En garip olan şey ise kirada olan mekanların kira bedellerinin tahsil edilmemesi. Bu da yaklaşık olarak 1,5 milyon TL'lik para. Gerekli işlemler yarım bırakılmış. Bunlardan birine örnek olarak ta Hazerfan Parkı'dır. Bu parkın kira geliri 2009 yılının mayıs ayından bu yana alınmamış. Göreve geldikten sonra yine MHP, AKP, CHP'li arkadaşlarımın tespiti sonucu işlemleri yaptırdık ve bu şahsı buradan çıkarttık. Şu anda 114 milyar alacağımız var ve bu parayı kimden alacağız" şeklinde konuştu.

"SİYASET UZAKLAŞIP GÖREV YAPILMASI LAZIM"

Göreve geldiklerinde Sayıştay ve Mali Teftiş istediklerini ve temiz bir belediye almak istediklerini dile getiren Belediye Başkanı Kayda, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 ay sonra Mali Müfettişler ve Sayıştay denetleyicilerimiz geldi. Onlarla birlikte gözlerimize inanamadığımız sorunları gördük. Bir kurumu yönetmek çok farklı bir olay. Yöneticinin görevi işini düzgün yapmaktır. Siyasetten uzaklaşıp görev yapılması lazım. Seçimden sonra siyaset rozetimizi çıkardık ve Salihli rozetini taktık. Belediyede memur sınava girmeden daire müdürü olmuş 21 kişi, tahsildar mali hizmetler müdürü olmuş, bunların hepsi teftiş sonucu bana verdiği raporlardır. 5 bekçi tahsildar, hizmetli memur yapılmış. Bunların hepsini görevden aldım ve haklarında suç duyurusunda bulunduk. İnanılmaz derecede kötü bir pazaryeri aldık. Salihli'nin dikkatini çekmek istiyorum. Pazaryerimizde 541 esnafımız var. Dolu olan esnaflarımızın sayısı yani parasını belediyeye verip de yer alan esnaf sayısı 486. 79 esnafımızdan 51 tanesi şehir dışından. Pazaryerinde 222 tane dosyası olmayan ve belediyeye hiç para vermeyen esnaf var. Belediye başkanı ne yapsın arkadaşlar. 126 tanesi bunların yabancı esnaf. Kula'nın belediye başkanı MHP'li. Salihli'den iki esnaf arkadaşımı rica ettim yolladım. Oranın insanı istemiyor. Benim ricamla orada kaldı. Salihli insanını biz nasıl koruyacağız. Siz 222 tane dosyasız belediyeye 5 kuruş para almadan bu yerleri nasıl verirsiniz ve nasıl verdiniz. 20 yıldır mantar satan arkadaşımız geldi bana nerden çıktı bu dedi. Sorun ben de mi? Biz durduk yere ortalığı karıştırmıyoruz ki." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Kayda Sayıştay Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title