Haberler

Zehirlenerek Ölen Beritan'ın Avukatından Suç Duyurusu

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde okulda yediği sandviçten zehirlenerek hayatını kaybeden Beritan Hacıoğlu’nun avukatı Bora Çoktin suç duyurusunda bulundu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde okulda yediği sandviçten zehirlenerek hayatını kaybeden Beritan Hacıoğlu'nun avukatı Bora Çoktin suç duyurusunda bulundu.

Dört gün önce Savcı Hakan Kılıç İlköğretim Okulunda dağıtılan sandviçten yiyen 1. sınıf öğrencisi Beritan Hacıoğlu, rahatsızlanması üzerine sevk edildiği Batman'daki özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine ailenin avukatı Bora Çoktin, bugün konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğubayazıt Devlet Hastanesi ve yemek şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde açıklama yapan Çoktin, "Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Doğubayazıt'ta Beritan Hacıoğlu yediği gıdadan zehirlendi. Akabinde Bereket köyünde ve başka okullarda da öğrenciler zehirlendi. Biz de başka öğrenciler mağdur olmasın diye ve mağdur olan ailenin haklarını savunmak için bugün cumhuriyet başsavcılığına ilgili suç duyurusunu yaptık. Artık araştırma cumhuriyet başsavcılığındadır. İhmali olan herkesin cezalandırılmasını talep ettik. Bilindiği gibi Anayasanın 42. Maddesi, eğitim hakkını güvence altına almıştır ve yine Anayasanın 56. maddesi sağlık hakkını güvence altına almıştır. Anayasanın 42 ve 56. maddesine göre bir öğrenci devletin her türlü koruması altındadır. Bu sebeple hem yemek fabrikası hakkında hem yeterli ve gerekli müdahaleyi yapmayan acil servis hakkında suç duyurusunda bulunduk. Başka Beritan'lar ölmesin diye bu konunun takipçisi olacağız" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title