Haberler

Zehir Çetesinin Elebaşı Avukat Çıktı

Güncelleme:

Antalya ile Van arasında tekerlekli sandalye ile uyuşturucu sevkiyatı yapan çetenin elebaşının, Ankara Barosu'na kayıtlı olan ve Antalya'da oturan avukat A.B. olduğu ortaya çıktı.

Operasyonda yakalanan 13 kişiyle birlikte tutuklanan A.B.'nin, sevkiyatı yönetirken akıllı telefonlardaki WhatsApp uygulamasından yazıştığı, çete elemanlarının teknik takibe takılmamak için konuşmalarında uyuşturucudan 'koyun' diye söz ettikleri belirtildi.

UYUŞTURUCU SEVKİYATININ ARACI TEKERLEKLİ SANDALYE

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 18 Ocak'ta Van'dan Antalya'ya eroin getirileceği bilgisine ulaştı. Uyuşturucu sevkiyatının özel bir kargo şirketi aracılığıyla, tekerlekli sandalye içinde yapılacağı belirlendi. Polis, kargonun verilişinden Antalya'ya ulaşıncaya kadarki tüm aşamaları yakından takip etti. Antalya'ya kargoyla gönderilen tekerlekli sandalyeye gizlenmiş 2 kilo 600 gram eroin ele geçiren polis, sandalye üzerindeki parmak izinden şüphelilerin kimliğini belirledi. Polis ilk olarak A.R.K., A.K., Y.U., E.Ç., E.K., Z.A. ve M.Y.'yi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, tutuklandı.



Sonrasında Antalya, Diyarbakır, Hakkari, Bingöl ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenleyen polis A.B., M.S.Ü., E.Ü., V.Ü., İ.U., Y.Ö., E.B., Ş.İ. ve N.K.'yı yakaladı. Antalya'ya getirilip ifadeleri alınan 9 şüpheliden A.B., E.B., Y.Ö., Ş.İ., N.K., M.S.Ü. ve İ.U. tutuklandı. İki ayrı operasyonda tutuklu sayısı 14, ele geçirilen eroin miktarı da 12 kilo 107 gram oldu.

UYUŞTURUCUNUN ADI 'KOYUN'

Çetenin liderliğini Ankara Barosu'na kayıtlı olan ve Antalya'da oturan avukat A.B.'nin yaptığı, sevkiyatı yönetirken akıllı telefonlardaki WhatsApp uygulamasını kullandığı ortaya çıktı. Avukat olduğu için rahat hareket ettiği belirtilen A.B.'nin yakalanınca şok yaşadığı belirtildi. Ayrıca çete üyelerinin de teknik takibe takılmamak için konuşmalarda uyuşturucuya 'koyun' dedikleri öğrenildi.

Avukat A.B.'nin avukatlık ruhsatnamesini, 2 Ocak 2013 tarihinde Ankara Barosu'ndan aldığı kaydedildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (8)

ender:

Kanun adamları suçu bilerek ve isteyerek yaptıkları için 2 kat ceza almalıdır.

20
0
yanıtYanıtla
sarp:

anladim simdi neden akkoyunlar deniyor. . .

11
6
yanıtYanıtla
YURDDAŞ:

buna ne diyecek acaba kılıçdaroğlu kesin önerge verir meclise?

10
0
yanıtYanıtla
GURBETCi:

ALIN SiZE HUKUKCU AVUKAT BiRDE YAZIK YAZIK ÜZÜLÜYORUM SADECE SEN YILLARCA OKUMUSSUN HUKUK FAKÜLTESi BiTiRMiSSiN DiPLOMANI ALMISSIN KARiYERiNi YÜKSELTECEGiN YERDE BiTiRMiSSiN GECMiS OLSUN

7
0
yanıtYanıtla
espiyeli:

kılıçtar oglunun y yemesen olmazmı

1
1
yanıtYanıtla
yasar gada:

kır saçlı yalan oldu daha çıkamaz

1
0
yanıtYanıtla
amedli:

aysen valla az bile dedin şerefsizler alçaklar cehennemlik bunun gibi avukatlar

0
0
yanıtYanıtla
Kazım dayı:

Bu eleman koç olmadan kuyruk sallamış, öyle herkesin yapabileceği işlerden değil uyuşturucu işi, deneyimli olacan, yukarılarda tanıdıkların olacak, avantalarını güzel dağıtacan vs. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title