Haberler

Zayıflamak İçin Taktırdığı Kelepçe Yüzünden Midesi Ters Dönmüş

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 3 çocuk ve 3 torun sahibi 63 yaşındaki Müzeyyen Solmaz'ın, 25 yıl önce zayıflamak için midesine takdırdığı kelepçe nedeniyle midesinin ters döndüğü ortaya çıktı.

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 3 çocuk ve 3 torun sahibi 63 yaşındaki Müzeyyen Solmaz'ın, 25 yıl önce zayıflamak için midesine takdırdığı kelepçe nedeniyle midesinin ters döndüğü ortaya çıktı. Ereğli'de özel bir hastanede yapılan operasyonda kelepçe çıkartılırken, mide düzeltildi.

Müzeyyen Solmaz, 25 yıl önce 140 kilo ağırlığa ulaşınca gittiği Almanya'da bir hastanede midesine kelepçe taktıldı. Doktorlar kelepçenin 1 yıl sonra çıkacağını söyledi. Bir yıl sonra kontrole giden Solmaz'ın 80 kiloya düşmediği için doktorları kelepçeyi çıkartmadı. Solmaz da daha sonra kelepçeyi çıkartmayı ihmal etti. 2003 yılında eşi Durmuş Ali Solmaz'ın vefat etmesinden sonra yılın 6 ayını memkeleki Konya'nın Ereğli İlçesi'ne bağlı Belçeağaç Köyü'nde 6 ayını da Almanya'da geçiren Solmaz'ın son 2 ayda midesindeki ağrılar arttı ve kusmaya başladı. Solmaz bunun üzerine Ereğli Özel Alman Hastanesi'ne başvurdu.

Müzeyyen Solmaz, midesindeki kelepçe çıkartılmak üzere ameliyata alındı. Ameliyatta kelepçe nedeniyle midesinin ters döndüğü ortaya çıktı. Doktorlar tarafından kelepçe çıkartıldı ve midesi düzeltildi. Ameliyatın başarı bir şekilde geçtiğini belirten Müzeyyen Solmaz, şunları anlattı:

"Eşim Almanya'da işçi olarak çalışıyordu. Ben de o dönem 140 kiloydum. Zayıflamak için mideme kelepçe takdırdım. Zayıflamak için takdırdığım kelepçe beni bu hale düşütürdü. Şu an sağlığım çok iyi. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. "

Ameliyatı gerçekleştiren Ereğli Özel Alman Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Yasin Özkütük, Müzeyyen Solmaz'ın hastaneye geldiğinde beslenmesini bile yapamaz durumda olduğunu kaydederek, "Hastamızın 25 yıl önce midesine taktırdığı kelepçe sökülmemiş. En fazla 1 yıl içinde sökülmesi gerekiyordu. Midesindeki kelepçe son 2 ayda hastamızı aşırı derecede rahatsız etmiş. Ağrılar ve kusma olayları artınca bize geldi. Ameliyata aldık. Kelepçe nedeniyle bir kum saati şeklini alan midenin ters döndüğünü ve mide ortasındaki kelepçenin midenin altı ile üstü arasındaki bağlantıyı kestiğini tespit ettik. 25 yıl önceki teknolojiyle kauçuktan yapılan kelepçe de mideyle organize olmuş haldeydi. Ameliyatta midenin altını ve üstünü keserek buraları birbirine bağladık. Dolayısıyla kelepçe nedeniyle ortadan birbirinden ayrılan mide tekrar iki uçtan birbirine bağlanmış oldu. Ameliyattan sonra bir hafta tedavisi devam etti. Sağlığı normala dönüp beslenmesini yapmaya başladığı için taburcu ettik. " - Konya / Eregli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title