Haberler

Zara'da Karpuz Hasadı Başladı

Güncelleme:

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ateş: "Zara karpuzu, bu yıl geçen yıla göre daha kaliteli."

Sivas'ın Zara ilçesinde karpuz hasadı başladı.

Rakım farkı nedeniyle Türkiye'nin güney kentlerindeki ürüne göre geç olgunlaşan Zara karpuzu, bu yıl hava sıcaklığının yüksekliği nedeniyle erken olgunlaştı.

Kızılırmak Nehri kenarında, 3 çiftçi tarafından üretilen ve ortalama ağırlığının 15 kilogramı bulduğu ifade edilen karpuzlar, aromasıyla tüketicilerden de talep görüyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ufuk Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 25 tonu bulan karpuz rekoltesini bu sene yine aynı düzeyde beklediklerini söyledi.

Ateş, "Zara karpuzu, sıcaklığın da etkisiyle bu yıl geçen yıla göre daha kaliteli" dedi.

İlçede 11 yıldır karpuz üreticiliği yapan Tuğrul Saymaz da emekliliğini tarımla meşgul olarak geçirdiğini söyledi.

Ürününe kolay pazar bulduğunu ifade eden Saymaz, "5 dönüm arazimiz var. Buraya Antalya'dan fide getiriyorum. Tarlaya diktiğim 500 karpuz fidesinden 10 ton ürün alıyorum. Bu yıl havaların sıcak gitmesinden dolayı ürettiğimiz karpuzların kalitesi daha da arttı. Önceki dönemlere göre daha lezzetli, sulu ve yüksek verimde üretim gerçekleştirdik. Ürettiğim karpuzlar, tarlada ve ilçe merkezinde açtığım tezgahta müşteri buluyor. Yakınlarımız gelip tarladan alıyor" diye konuştu.

Saymaz, havaların sıcak gitmesi dolayısıyla bu yıl biraz daha erken mahsül aldıklarını belirterek, "Bizim ürünümüz, Diyarbakır ve Adana'da karpuz hasadı bittikten sonra çıkıyor" ifadesini kullandı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Kızılırmak Ufuk Ateş Türkiye Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title