Haberler

Zana, Erdoğan'a İleteceği 3 Talebi Açıkladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu alan HDP'li Leyla Zana, yapacağı görüşmede Öcalan'ın durumu, özerklik ve Rojava konusunda talepleri olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme için randevu talebinde bulunan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin Ebadi ve Jose Ramos Horta ile birlikte Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) toplantının açılışını yapan isimler arasında yer aldı.

Kürt sorununun kalıcı olarak çözümü için üç talep sıralayan Leyla Zana, masaya dönülmesi gerektiğini, bunun için de gerçekçi bir barış projesi gerektiğini söyledi.

Zana, Erdoğan'a ileteceğini söylediği 3 talebi şöyle ifade etti:

ÖCALAN

"1- Sayın Öcalan'ın koşulları yeniden ele alınarak müzakereleri yürütmek için gerekli olan eşit koşullara ve sağlıklı iletişim kanallarına sahip olduğu bir zeminin yaratılması gerekiyor.

ÖZERKLİK

2- Kürt meselesinin kalıcı bir barışa evrilmesi , Kürtlerin meşru hak ve taleplerini anayasal güvence altına almakla mümkündür. Bu nedenle yeni anayasa tartışmalarında eğer Kürtlerle eşit, özgür ve demokratik bir temelde birlikte yaşam isteniyorsa bunun tek yolu, Kürt halkının da diğer halklar gibi yaşadıkları yerlerde siyasi ve idari statülerine sahip olmalarıdır.

ROJAVA

3- Rojava'ya da bu temelde yaklaşılmalı, devletler katı ve anlaşılmaz tutumlarından vazgeçmeli, halkların siyasi iradelerine saygı göstermelidir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Leyla Zana Rojava Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (83)

Türk kürt Mobil-ANDROID:

Eğer bu kadının dediği hikayeleri kabul edersen o şehitlerin kanında bogulursun tayip Erdoğan sana bu satten sonra kürt de olsak kürt de olsak oyumuz haram

0
0
yanıtYanıtla
DiyarbakırlıMobil-IOS:

Barış diye bir konu var ortada. Terörstle barış da ne demek. Ya Terörist silahını getirir teslim olur devletinden Allahtan ve devletinden af ister, yada tahtalı köye muhtar olur. Barış budur. Tanımı çok açık. Ayrıca bakara suresi 11. Ayetinde; onlara, "yeryüzünde bozgun çıkarmayın" dendiğinde, "tam tersine, bizler barış ve esenlik getirenleriz!" demişlerdir... Ne dersiniz tam olarak günümüz HDPKK nın ta kendisi değil mi?

0
0
yanıtYanıtla
emreMobil-ANDROID:

güçleri kalmadı bir fırsat arıyorlar aman de reis bunlara güven olmaz

0
0
yanıtYanıtla
İsmail Mobil-ANDROID:

vatan hainin talebi varsa haktan hukuktan bahsediyorsa benimde talebim var cumhur başkanına bölücülük yapan terör estiren onun cizgisinde olan herkes ya kovulsun ya da idam edilsin huzuru bozan yaşama hakkımı elimden alan herkese bu uygulansin

0
0
yanıtYanıtla
yaw her her Mobil-ANDROID:

neoldu sıkıştınızmı zana ermenisi

0
0
yanıtYanıtla
Efe09 Mobil-ANDROID:

BENDE ALMANYADA KI TURKLER OLARAK OZERKLIK ISTIYORUM

0
0
yanıtYanıtla
SiirtliMobil-IOS:

Bunkadın bölücüdür .bölge halkını zerre kadar düşünen biri değildir.tek türkiye ve tek bayrak .yasasın türkiye cumhuriyeti.lanet olsun pkk ve işid e

0
0
yanıtYanıtla
NAYIR NOLAMAZ Mobil-ANDROID:

Yahu kim kimle küsmüş ne barışı.? Sen hem hainlik yapacaksın. Terörist başına sayın diyeceksin, şimdilik Özerklik ileride bölünme isteyeceksin, Rojovada ve sınırımızdaki hainleri PKK, PYD, YPGH, PEŞMERGE,yi hoş görün diyeceksin. İyi de zaten terör örgütünün sözcüleri ola sizi ne görmeyi, hazmedemiyoruz ki. Bunları nasıl hazmedelim. Saf barış yanlıları gözünüzden şu at gözlüğü çıkarın oyunu iyi seyredin.

0
0
yanıtYanıtla
van65Mobil-ANDROID:

ne diyor bu kardesim yaaa. beni savunma bayan. biz Kürtlerin bir sorunu yok bu ulkede. gercekleri konuşun. eşit haklara sahibiz zaten ayrim kayrim yok. ermeniye bile ayni haklari veriyor bu devlet. siz nesiniz kimsiniz ne istiyorsunuz ? Durust olun biz olumlere karşıyız. (Kürt ve turkler. ) nesliniz tukenmeden aciklayin artik. siz de yaşayın şu ölümlü dunyada.

0
0
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

ne barışı lan.. adam olun.. kökünü z kuruyacsk.. siz insan olsaydınız, bu kadar katliam için silah biriktirenlerle olmaz, onlara oy vermez, saflarında olmaz Diniz. size zerre kadar acımak yok.. geberin.. :))

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title