Haberler

Rus Sözcü Zaharova: Osmanlı'nın Sonunu Hepimiz Biliyoruz

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara'nın uluslararası arenadaki "yıkıcı" tavrının yakın zamanda değişeceğini düşünmediğini söyledi. Zaharova, Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun eski gücünü yeniden kurmaya çalıştığını ifade etti.

"UZUN ZAMANDIR SABREDİYORUZ"

Zaharova "İzvestiya" gazetesine verdiği röportajda, "Türkiye hakkında ne söyleyebilirim? Uzun zamandır sabrediyoruz. Türk yönetiminin Kırım ve Suriye konuları başta olmak üzere sürdürdüğü politikayı çok iyi biliyorduk" dedi.

"OSMANLI'NIN NASIL SONLANDIĞI BİLİYORUZ"

Rusya'nın Türkiye ile fikir ayrılıklarını görüşme masasında çözmek için elinden gelen her şeyi yaptığını belirten Zaharova şu şekilde devam etti:

"Fakat, maalesef her şey bugünkü Türk yönetimine dayanıyor. Onların Osmanlı İmparatorluğu'nun eski gücünü yeniden kurmak istedikleri gibi bir izlenim oluşuyor. En azından onların politikası böyle bir resmi oluşturuyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun ne şekilde sonlandığını hepimiz biliyoruz.

"ANKARA KIZIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Maalesef, Kırım, Suriye, mülteciler ve terör gibi her konuda Türk yönetiminin yıkıcı rolünü görüyoruz. Sorun Rusya'nın tavrının değişmesinde değil, sorun şu ki, Ankara'nın tavrının yakın zamanda değişmesini beklemek yanlış olur. Çünkü Ankara durumu kızıştırmaya çalışıyor. Onun yaptığı her şey yıkımı hızlandırıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Rusya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500

Yorumlar (37)

MEHMET KORKMAZ:

BENCE OSMANLI YENİDEN GELİYOR SENDE SARAYA GELİN GELMEKTEN KORKUYOSUN GİBİME GELİYOR, SENİN BUN SÖYLEMLERİNE GÖRE HÜKÜMETİN POLİTİKASINI TAM OLARAK DESTEKLİYORUM EN BÜYÜK SİZLERİN KORKUSU ERDOĞAN

22
1
yanıtYanıtla
d.paşalı:

Tatlım bakıyorum sende Çanakkale''yi çabuk unutmuşun istersen fazla konuşma hatırlatmayalım.

17
2
yanıtYanıtla
korsan:

çanakalde rus ya yok çarlık yıkılınca lenin savaştan ayrıldı

yanıt0
yanıt0
NARKOZDAN KALKAN ADAM:

SONUNU UNUTTUK TA BAŞINI HATIRLADIK. RUSYANIN UÇAĞINI VURUP DÜŞÜRDÜĞÜMÜZ GÜN OSMANLININ TORUNU OLDUĞUMUZU HATIRLADIK. OSMANLININ NASIL KÜÇÜK BİR BEYLİK İKEN SÜPERGÜÇ OLDUĞUNU HATIRLADIK. BUNU TEKRAR YAPABİLECEĞİMİZİ HATIRLADIK. 1923 TE VERDİĞİNİZ NARKOZUN ETKİSİ GEÇMEYE BAŞLADI, SERSEMLİĞİMİZİ ATARAK AMELİYAT MASASINDAN KALKIYORUZ. . . . AKILLI OLUN AKLINIZI ALIRIZ, ARTIK BİR 600 YIL DAHA BAŞINIZA BELA OLACAĞIZ

14
2
yanıtYanıtla
celcius:

Teröristle pazarlık edip şimdi meyvelerini topluyorsun, gencecik canlar gidiyor. Sen kendi ülkendeki sorunu çözemedin, şimdi dünyaya kafa tutmaya çalışıyorsun, süpergüç olsan ne yazar kendi ülkendeki 3-5 çapulcuya boyun eğiyorken. . .

yanıt0
yanıt1
ALPEREN:

BEN SANA GÜNAYDIN DERİM ZAHAROVA OSMANLI KURULDU BİLE

12
4
yanıtYanıtla
gimgimli:

sovyetlerin halini de biz biliyoruz. suriye ve kırım osmanlı toprağıdır. kırımdan paşa paşa çıkacaksın. ve bu yakın tarihte olacak.

12
4
yanıtYanıtla
Rusya:

gel de al, osurukçu

yanıt0
yanıt0
xxx:

10 dolarlık sın

9
2
yanıtYanıtla
çabnakaıaıaıaıaı:

Bizde Rusya nın halini biliyoz. . .

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title