Haberler

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı

Zafer Kalkınma Ajansı 2014 yılı 8. Yönetim Kurulu Toplantısı Uşak'ta yapıldı.

Kütahya, Manisa, Afyonkarahisar ve Uşak'ı kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı 2014 yılı 8. Yönetim Kurulu Toplantısı Uşak'ta yapıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş toplantıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ajans yönetim kurulunun 2014 yılı birim ara faaliyet raporları ile ajans ara faaliyet raporlarının görüşüleceğini, program ilerleme raporları, ajans faaliyetleri, 2014 yılı Temmuz ayı gelir gider cetvelinin değerlendirileceğini ifade etti.

2014 yılı Doğrudan Destek Programı kapsamında ajansa 8 proje sunulduğunu belirten Bektaş, "Bu projelerden 5 tanesinin desteklenmesi uygun görülmüştür. Mevcut durumda, bu projelere yaklaşık 300 bin lira kaynak ayrılmıştır. Program bütçesinin 1,5 milyon lira olduğu düşünüldüğünde, yıl sonuna kadar yaklaşık 1,2 milyon lira kaynağımız bulunmaktadır. İnşallah yıl sonu itibari ile bu kaynağımızın büyük bir bölümü bölgemizin gelişimi açısından önem arz eden stratejik projelerin desteklenmesi için tahsis etmiş olacağız" dedi.

Ajans tarafından sağlanan desteklerin düzenli bir şekilde takibini yapabilmek, bu desteklerin etkin bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını analiz edebilmek için bu raporları titiz bir şekilde değerlendirildiğini ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

"Ajansımı tarafından hazırlanan 'Bölge'deki İşveren ve Çalışanların Uyum Düzeylerinin Arttırılması Operasyonu' AB Delegasyonu tarafından onaylanmıştır. Bu operasyon ülke genelinde onaylanan ilk operasyonlardan biri olmuştur. Konu ile ilişkin ayrıntılı açıklama ilerleyen günlerde yapacağız. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser katıldı. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title