Haberler

Zafer Haftası Etkinlikleri Silifke'de Devam Etti

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Zafer Bayramı kapsamında ilçelerde düzenlediği 'Zafer Haftası' etkinlikleri Silifke'de gerçekleştirilen kutlamalarla devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında ilçelerde düzenlediği 'Zafer Haftası' etkinlikleri Silifke'de gerçekleştirilen kutlamalarla devam etti. Silifkeliler Bülent Serttaş'ın şarkılarıyla coştu.

Silifke'nin Mara Yaylası'nda yapılan etkinliğe, MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile çok sayıda vatandaş katıldı. Silifkeliler, ünlü Sanatçı Bülent Serttaş konseri ile Karakucak Güreşlerine büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikte Silifkelilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Başkan Kocamaz, 'Zafer Haftası' etkinliklerin ilçelerde devam edeceğini söyledi. 26 Ağustos 1071'den bu yana Anadolu topraklarının Türk'ün öz vatanı olduğunu belirten Kocamaz, "Hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu ceddimize borçluyuz. Zaman zaman haçlı ruhuyla bu topraklara göz dikenler, ülkemizi o kirli çizmeleriyle işgal ettiler. Bunlardan bir tanesi de 1900'lü yılların başında Osmanlı'nın son döneminde bölgemizin işgal edilmiş olması. Allah'a çok şükür ki imanlı yiğitler, dedelerimiz yeni bir şahlanışla o kirli çizmeleriyle bu toprakları kirleten güruhu def etti, bölgemizden uzaklaştırdı. 26 Ağustos 1922'de aziz Atatürk'ün önderliğinde büyük taarruz başladı ve 30 Ağustos günü de bugün kutladığımız büyük zafer gerçekleşti. Bu zaferin gerçekleşmesinde emeği geçen, gayret gösteren, fedai can eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Zafer Haftası etkinliğinin ana amacının, ceddimizi yad etmek, onların verdiği mücadeleleri bir kez daha hatırlamak ve özellikle de gelecek nesillere bu toprakların çok kolay kazanılmadığının bilincini verebilmek olduğunu vurgulayan Kocamaz, yerel yönetimlerin en önemli görevinden birisinin, o bölgede yaşayan insanların bir araya getirilmesi, kaynaştırılması, aidiyet ve hemşehricilik duygusunun geliştirilmesi olduğunu kaydetti. Kocamaz, "30 Mart günü bizim sırtımıza çok büyük bir vebal yüklediniz ve biz de o vebalin altında kalmamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmanın somut örneklerini de önümüzdeki süreçte göreceksiniz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Zafer Haftası Silifke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title