Haberler

Zafer Bayramı'nda Teröre Tepki Yürüyüşü

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) öncülüğünde toplanan çok sayıda vatandaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda son günlerde artan terör olaylarını kınadı.

Karşıyaka Çarşı girişinde saat 19.00'da toplanan yaklaşık bin kişi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda son günlerde artan terör olaylarına tepki olarak açtıkları "Hepimiz Mehmetçiğiz" pankartı ve Türk Bayraklarıyla yürüdü. "Hepimiz Mehmetçiğiz, vatanı böldürmeyiz", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıp Karşıyaka İZBAN önüne kadar yürüyen grup, son günlerde şehit olan polis ve askerler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TGB İzmir İl Başkan Vekili Özgür Açıkgöz, "Bugün emperyalizmi dize getirdiğimiz gün olan Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Yedi düveli yendiğimiz, vatanımızı emperyalistlerden kurtardığımız günün 93'üncü yılını kutluyoruz. 30 Ağustosları hep coşkuyla, neşeyle kutladık. Fakat bugün o neşeden uzağız. Çünkü AKP-PKK ortaklığı, ABD güdümündeki açılımla canlarımızı aldı. Çözüm süreci barışı getirmedi, ülkemizi kanlı bir sürece itti. Açılım diyerek dağdaki PKK'ya şehrin kapılarını açtılar" dedi.

Eylemde konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül ise, "Bizler Türk Milleti olarak emperyalizmi yendik bir daha da yeneriz. 30 Ağustos Zafer Bayramı yasaklanarak engellenecek bir şey değildir. Bu topraklarda Türküyle, Kürdüyle kan akıtarak bu toprağı vatan yaptık. Bugün hepimizin yüreği yanıyor, şehitlerimizin cenazeleri bir bir içimizi dağlıyor. Biz Mehmetçiğin yanındayız, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bir daha yaparız" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Karşıyaka İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title