Haberler

Zafer Arapkirli: "Türkiye'de Medya Hiçbir Zaman Özgür Olamamıştır"

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen medya söyleşileri programına konuk olan Gazeteci-Yazar Zafer Arapkirli, “Ülkemizde medya hiçbir zaman özgür olamamıştır” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen medya söyleşileri programına konuk olan Gazeteci-Yazar Zafer Arapkirli, "Ülkemizde medya hiçbir zaman özgür olamamıştır" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, belirli aralıklarla düzenlediği Medya Söyleşileri programında bu ay Gazeteci-Yazar Zafer Arapkirli'yi vatandaşlarla buluşturdu. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye yerel ve ulusal basında çalışan gazeteciler katıldı. Katılımcılarla mesleki birikimlerini paylaşan Arapkirli, söyleşi sonrası vatandaşların sorularını yanıtladı.

Özgürlüğün namus gibi bir kavram olduğunu dile getiren Arapkirli, "Özgürlük namus gibi bir kavramdır. Bu biraz görece bir kavramdır ve bakış açısına göre değişir. Ama medya ülkemizde hiçbir zaman özgür olmadı. Ülkemizde medyanın özgür olmamasının iki nedeni vardır. İlk olarak basın yayın kuruluşları ticari olarak hiçbir zaman özgür olamadı. En önemlisi de medya patronların başka yapmış olduğu işlerden dolayı özgür olamamıştır. Bir diğer nedeni ise fikren ve ideolojik olarak yani siyasi olarak bağımsızlık kavramını medya tam olarak içine sindiremedi" dedi.

"MEDYANIN VE TOPLUM ÖRGÜTLENMESİ LAZIM"

Örgütlenmedeki birlikteliğin önemine değinen Arapkirli, "Gazetecilerin, habercilerin daha doğrusu düşünen ve fikir üreten insanların örgütlenmesi gerekiyor. Eğer medya örgütlenebilirse ve haberciliğin o kutsiyetine, yani her zaman tabir edilen güçlü olmasına inanın insanların birlikte hareket ederlerse ve bundan bir şekilde çıkış yolu bulunabileceğini düşünüyorum. Aynı zamanda medyadaki bu örgütlülüğün topluma da örnek olacağını düşünüyorum. Zaten toplumdaki örgütsüzlük sayesinde baskıcı rejimler faaliyetlerini sürdürüyorlar" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Beylikdüzü Belediye Meclis üyeleri, Gazeteci-Yazar Zafer Arapkirli'ye çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Zafer Arapkirli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title