Haberler

Zabıtalar, Dilenen Çocukları Demir Parmaklıklı Kafese Koydular

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, dilenen çocukları toplayıp parmaklıkların ardına attı.

AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, dilenen çocukları sokaklardan toplayıp parmaklıkların ardına kilitledi.

UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ

Kırmızı ışıklarda dilenen çocukları demir parmaklıklı bir kafese kilitleyen belediye görevlileri vatandaşların yüreğini parçaladı. Çoğunluğu Suriyeli olan çocuklar kapıyı açmak için mücadele etti. Açlıkla mücadele eden çocuklara yardım için yiyecek uzatan vatandaşların yardımlarını çocuklar yakalamak için çırpındı. Utanç görüntüleri Urfa'da tepki topladı.

"AMAN HA BU HABERİ YAPMA"

Zabıta ekiplerinin kamera çekimi yapan muhabire "aman ha bunu haber yapma" sözleri de dikkat çekti.

BELEDİYE GÖRÜNTÜLERİ İNKAR ETMEDİ

AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, karakoldaki demir parmaklıkların tarihi yapıdan kaynaklandığını belirterek haberlere tepki gösterdi. Özçınar, dilenen Suriyeli çocukların toplanarak ailelerine teslim edildiğini, aksi bir durum olmadığını ifade ederek, "Eyyübiye 4'üncü bölge diye adlandırdığımız yerde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre, zabıta daire başkanlığımız ekipleri, kentin muhtelif yerleri ile ana arterlerde dilencilik yaptığı saptanan çocuklara yönelik düzenli operasyon yapıyor. Operasyon kapsamında toplanan bu çocuklar eğer Türk vatandaşı ise ailelerini çağırıp teslim ediyoruz. Suriye uyruklu ise valiliğe veya kamplara teslim ediyoruz. Burada insanların dini duygularını istismar ederek, dilenenler, tarihi binada dilenci çocuklar burada tutuluyor. Bu çocuklar daha sonra ailelerine teslim ediliyor. Biz şehrin her noktasında dilencilere yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu çocukları istismar eden aileleri ise bundan sonra deşifre edeceğiz. Burası tarihi bir dokudur. Personel ve müdür odasının kapıları bile aslına uygun olarak, Şanlıurfa tarihisine özgün demir parmaklıklara yapılmıştır. Söz konusu bina tarihi doğu surlarımızda bulunan ve daha önce Zabıta Daire Başkanlığımız İdari Binası olarak kullanılmaktaydı. Burası tadilat edilerek, zabıtaların hizmetine tahsis ettik. Burası tarihi olduğu için fazla binada oynama yapamıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Odatv

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (62)

MHP 55:

HANGİ PARTİ ZİHNİYETİNE BAĞLI BU ZABITALAR !! YENİ TÜRKİYE BU MU ??

23
7
yanıtYanıtla
adam:

Bu AKPliler cok simardilar, iyice sapittilar artik. Cocuk bunlar cocuk, Allah belanizi versin.

16
10
yanıtYanıtla
63:

babo akp oy vermeyin kime verirsiz verin ama akp bitirecek tek parti hdp dir

14
9
yanıtYanıtla
63:

bakın urfa koyun sürüsü gibi yine akp oy verir göreceksiniz çünkü burunları yanmıyor kardaşım

15
5
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

AKP İNSANLIK DÜŞMANIDIR ŞAŞIRMADIK OLUR MU OLUR

12
8
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

urfalı olarak utandım ama akp li baskandan hersey beklenir

15
5
yanıtYanıtla
HDPmobilWeb@haberler.com:

İyi olmuş böylelerini atacaksın içeri adam olacaklar

3
15
yanıtYanıtla
Vanlı:

ORTA ÇAĞ TÜRKİYE''Sİ BU

14
4
yanıtYanıtla
El TurkoMobil-IOS:

İnşallah hiç bırakmazlar, iyi yapmışlar.

8
10
yanıtYanıtla
63:

alsana akp gerçeği

14
3
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title