Haberler

Zabıtadan Taklit Zeytinyağı Baskını

Güncelleme:

Rutin denetimlerini sürdüren Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yapılan kontrol ve denetimlerde taklit zeytinyağı oluşturmaya çalışan kişileri tespit ederek yasal işlemler yapıyor.

Halk sağlığının korunması ve haksız kazanç elde edilmemesi için çalışmalarına devam eden zabıta ekipleri, gelen ihbarları da değerlendiriyor.

Son bir hafta içinde gelen ihbarları değerlendiren zabıta ekipleri, verilen adreslerde yaptığı araştırmada menşe-i belli olmayan bitkisel yağ olduğu tahmin edilen yaklaşık 68 teneke (1224 LT) içerisinde satışa sunulmak üzere zeytinyağı taklidi yapılmış sıvı yağ tespit etti. Konu üzerine gerekli cezai işlemleri yürütmek üzere el koyan Zabıta Daire Başkanlığı, kişiler hakkında gerekli yasal süreç başlattı.

Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, daha önceki zamanlarda yapılan tespitlerde benzer sıvı yağ taklitleri alınarak imha edilmesine rağmen, aynı taklit yağların satış maksatlı bulunması zehir tacirlerinin devamlı bu işi yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Zabıta yetkilileri, bu tür kaçak ve taklit yapan kişilerle mücadelenin daha etkin devam edeceğini belirtti. Yetkililer, "Halkımızın böyle sahte yağlardan şüphelenmeleri halinde ihbarda bulunarak satın aldıkları yerleri bildirmelerine istinaden lüzumlu işlemler ivedilikle yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title