Haberler

Zabıtadan, Oto Galericilerine Denetim

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Akyurt’ta kurulan OTONOMİ’ye taşınmayan ikinci el oto galerilerini denetleyerek, çevrelerindeki alanları kuralsız şekilde işgal etmelerine izin vermiyor.

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Akyurt'ta kurulan OTONOMİ'ye taşınmayan ikinci el oto galerilerini denetleyerek, çevrelerindeki alanları kuralsız şekilde işgal etmelerine izin vermiyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Koordinasyon Kurulu, emniyet müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri ile ilçe zabıtalarının ortak çalışmalarıyla hak ihlali oluşturarak dükkanların önünde, kaldırımlarda park eden araçlara cezai işlem uygularken, park yasağı bulunan cadde kenarlarına park eden araçlar da trafik ekiplerince çekiliyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri de bölgenin imar planını gözeterek, kaldırımlarda ve dükkanların önünde park yapılmasını önlemek amacıyla, kaldırım kenarlarına mantarlar monte ediyor.

Denetim ve kaldırım kenarlarına mantar uygulaması, özellikle oto galerilerinin yoğun bulunduğu Bişkek Caddesi (Emek 8. Cadde), Aydınlıkevler İrfan Baştuğ Caddesi, Fahrettin Altay Caddesi ve Demetevler'de yoğun biçimde devam ediyor.

Oto galerilerinin şehir dışına taşınması konusunda, Ankara Valiliği'nin yazısı üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alındığına dikkat çeken Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, kentte bulunan tüm ikinci el oto alım satımı yapan işyerlerinin, Akyurt'ta kurulan OTONOMİ'ye taşınmaları konusunda 1 Mart'a kadar süre verildiğini hatırlattı. Taşınmayan galerilere tebligat yapıldığını belirten yetkililer, 220 oto galerisinin OTONOMİ'ye taşındığını ve burada toplam 551 dükkan bulunduğunu söyledi.

Oto galerilerinin kendi sitelerine taşınmalarının, kentin düzeni açısından gerekli olduğunu vurgulayan yetkililer, galeri önündeki kaldırımlara park eden araçlar konusunda yayalardan Alo 153'e çok sayıda şikayet geldiğini, taşınma sonucunda bu şikayetlerin ve trafikte yaşanan sıkıntıların da azalacağını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title