Haberler

Zabıta Memuru, Belediye Başkanına Rakip Oldu

Güncelleme:

Çamardı Belediyesinde 20 yıl zabıta memuru olarak görev yapan Uğur, 5 yıldır birlikte çalıştığı mevcut belediye başkanına karşı MHP'den aday oldu.

Çamardı Belediyesi'nde 20 yıldır zabıta memuru olarak görev yapan Selahattin Uğur, 5 yıldır birlikte çalıştığı mevcut belediye başkanına karşı MHP'den belediye başkan adayı oldu.

Görevi sırasında ilçe halkının sevgisini kazanan Uğur, zabıta olarak hizmet verdiği sokaklarda, belediye başkan adayı olarak seçim çalışması yapıyor.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede uzun yıllar zabıta memuru olarak görev yaptığını, vatandaşlara karşı bugüne kadar yapıcı davrandığını söyledi.

Zabıtanın belediyeciliğin olmazsa olmazlarından olduğunu belirten Uğur, "Zabıta memuru olduğum için belediyeyi tecrübemle yöneteceğim. Dün zabıtalıkta ne yaptıysam, belediye başkanı seçildiğim taktirde aynısını yapacağım. Belediyecilikten geldiğim için kendimi avantajlı görüyorum. Diğer adaylardan bir değil, iki adım öndeyim" diye konuştu.

Mevcut belediye başkanı ile 5 yıl birlikte çalıştığını, önceki yıllarda da uzun süren dostlukları olduğunun altını çizen Uğur, şöyle devam etti:

"1993 yılında Çamardı Belediyesinde zabıta memuru olarak göreve başladım. 20 yıldır görevime aktif bir şekilde devam ettim. Esnafla, vatandaşla şimdiye kadar görevim süresince sorun yaşamadım. Yapıcı bir davranış sergiledim, istişarelerde bulundum. 11 Kasım'da vatandaşımızın isteği üzerine görevimden istifa ederek çok sevdiğim ilçemden belediye başkan adaylığına talip oldum. Tek amacım zabıta memurluğu görevimde olduğu gibi tarafsız yöneticiliği, belediye başkanlığı görevimde de göstermek."

"Yayla turizmini cazip hale getirmek istiyoruz"

İlçenin 2 bin 500 olan nüfusunun yaz aylarında 5 bine ulaştığı söyleyen Uğur, belediye başkanlığına seçildiği taktirde yayla turizmini geliştirirek bu sayıyı 8 bine çıkarmayı istediklerini ifade etti.

Çamardı'nın ekonomik yönden gelişmesi için tarım, hayvancılık ve turizmi canlandırmak istediklerini aktaran Uğur, "Tarım, hayvancılık ile yayla turizmini canlandırmak istiyoruz. Çamardı'nın kurtuluşu ancak tarım ve hayvancılığın gelişmesiyle olacak. Adana, Mersin, Tarsus'tan gelen yazlıkçılar burada kurulan semt pazarındaki yerli ürünlere çok rağbet ediyor. Yaklaşık 1 saatte tezgahtaki ürünler satılıyor. Ayrıca, yaylacıların ucuz arsa talepleri var. Geçmiş yıllarda bu tip çalışmalar yapıldı ama yeterli olmadı. Şayet başkanlık nasip olursa, arsa çoğaltıp fiyatları birazda ekonomik tutarak çevre illerden yazlıkçıları buraya çekerek ekonomiyi canlandırmak istiyoruz. Emli Vadisi'nde de yayla şenlikleri yaparak ilçeye hareketlilik getirmeyi planlıyoruz."

Esnaf Zekeriya Bıçkı ise uzun yıllardır Selahattin Uğur'u tanıdığını belirterek, "Mütevazi, hizmette sınırı olmayan, gece gündüz çalışan, işini seven bir arkadaşımız. Bana şimdiye kadar ceza yazmadı ama görevinde suistimali yoktur. Belediye başkanı olursa yine başımızın tacı olur" dedi. - Niğde

Kaynak: AA / Yerel

Çamardı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title