Haberler

Zabıta Ekipleri Erciş'te Fırınları Denetledi

Erciş ilçesindeki fırınlar zabıta ekipleri tarafından denetlendi.

Erciş ilçesindeki fırınlar zabıta ekipleri tarafından denetlendi.

İlçenin çeşitli noktalarında hizmet veren fırınlara yapılan denetimlerde, hijyen koşulları, ekmek gramajları, çalışanların sağlık muayene cüzdanları ve iş yeri ruhsatları denetlendi.

Denetimlerde, ekmek gramajı eksik çıkan, hijyen koşullarına uymayan, duvarları nemli ve boyasız olan bazı fırınlar hakkında tutanak tutularak, cezai işlem uygulandı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Zabıta Müdürü Kemal Otay, denetimlerin rutin şekilde devam edeceğini belirtti.

Her gün başka bir iş yerini denetlediklerini bildiren Otay, şöyle konuştu:

"Bugün de ekmek fırınlarını mercek altına aldık. Önceliğimiz elbette ki halkın sağlığını birebir ilgilendiren hijyenik kuralların denetimi oldu. Bu konuda hiçbir zaman tavizkar davranmadık. Amaç halk sağlığını korumak. Ayrıca bazı iş yerlerine de eksiklikler üzerine cezai işlem uyguladık. İş yeri sahiplerine, daha duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz. Tüketici haklarının korunması için denetimlerimiz aralıksız sürecek." - Van

Kaynak: AA / Yerel

Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title