Haberler

Zabıta'dan Bilinçli Tüketici Panosu

Güncelleme:

"Bilinçli Tüketici Panosu" kuran İBB Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, öğrencileri tüketici hakları konusunda bilinçlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, öğrencileri tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla Fatih'teki Nişancı Mehmet Paşa İlkokulu'nda, "Bilinçli Tüketici" semineri düzenledi.
Çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan İBB Tüketici Hakları Zabıta Amiri Sinan Kalender, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'la ilgili bilgiler vererek, tüketici hakları konusuna dikkat çekti. Fiyat etiketi, kredi kartları, kapıdan satışlar ve paket tur sözleşmeleri gibi konulara vurgu yapan Kalender, öğrencilere anne ve babalarının izni olmadan hiçbir şey satın almamaları konusunda uyarılarda bulundu.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen seminerde, öğrenciler de kendi yaşantılarından örnekler vererek, tüketici haklarıyla ilgili konulara değindiler. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kalender, tüketici haklarıyla ilgili tüm şikayet, talep ve önerilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi ALO 153'e iletilebileceğini belirtti.

TÜKETİCİ PANOSU OLUŞTURULDU

Seminer sonrasında zabıta ekipleri, tüm öğrencilere Bilinçli Tüketici Rehberleri ve kalemler dağıttı.
Öğrencilerle birlikte okulda, "Bilinçli Tüketici Panosu"nu da hazırlayan zabıta ekipleri, tüketici haklarıyla ilgili bilgilendirici çalışmaları panoya astılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title