Haberler

Yyü, Türk Aşireti Küresünnileri Araştıracak

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni ziyaret eden Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin talebi üzerine Üniversite Rektörü Peyami Battal, Van'da yaşayan Türk Aşireti Küresünnilerin araştırılması ve bunun kitap haline getirilmesini sağlayacaklarını söyledi.

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni ziyaret eden Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin talebi üzerine Üniversite Rektörü Peyami Battal, Van'da yaşayan Türk Aşireti Küresünnilerin araştırılması ve bunun kitap haline getirilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Yaklaşık 100 yıl önce İran'ın batı Azerbaycan bölgesinden göç ederek Van ve çevresine yerleşen Türk Aşireti Küresünniler, YYÜ'nün araştırma konusu oluyor. Konuyla ilgili bilgi veren Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Atacan, bu çalışmanın aşiretleri açısından çok büyük bir önem taşıdığını söyledi. Tarih ve kültürleri bakımından Van'ın önemli bir temel taşı olduklarını belirten Atacan şöyle dedi:

"Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaretimiz esnasında düşüncemizi sunduk. Van'da 100 yıldan beridir varlığını sürdüren ve nüfusu 100 binin üzerinde olan Türk Aşireti Küresünnilerin bugüne kadar tarih ve kültürleri bakımından araştırılmadığını, bunun artık ortaya konması gerektiğini söyledik. Hocamız da Küresünnilerin bölgedeki önemine değinerek öneriyi en kısa sürede hayata geçireceklerini ifade etti. Sayın Battal, Küresünniler ile birlikte diğer aşiretlerinde aslında araştırılması gerektiğini ve oluşturdukları güzel yaşam birlikteliklerinin işlenmesini sağlayacaklarını aktardı. Hizmetleri ile güzel bir üniversite kazandıran rektörümüz, küresünniler hakkında yapılacak araştırmaların ardından bu bilgileri kitap haline getireceklerini belirtti. Bu topluluğumuz açısından hem sevindirici hem de tarihi bir olaydır."

Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Battal'a el yapımı hazırlanan şilt verip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Peyami Battal İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title