Haberler

Yyü'de Sergi ve Konser

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sergi açıldı ve konser düzenlendi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sergi açıldı ve konser düzenlendi.

YYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından "Gençlik Buluşması" adlı karma sergi açılırken, bölüm öğrencilerince koro ve oda müziği konserleri düzenledi.

Etkinlik öncesi konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sergilenen eserlerde birçok tekniğin kullanıldığı çalışmaların yer aldığı söyledi.

Serginin bölge için model oluşturduğunu belirten Battal, üniversitenin yaptığı sanatsal çalışmalarla gurur duyduğunu ifade etti.

Battal, "Üniversitemiz gerek alt yapı gerekse akademik kadro bakımdan gayet iyi durumda. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünün böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması da çok önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Sergi Küratörü Öğretim Görevlisi Halit Yabalak ise serginin Türkiye'de bir ilk niteliğinde olduğunu ve Türkiye'nin birçok yerinden değişik tekniklerde çalışmaların Van'da sergilenmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Sergi sonrası gerçekleştirilen Yrd. Doç. Dr. A. Semih Birel'in hazırlayıp yönettiği oda müziği konseri ve Doç. Dr. Serap Yükrük'ün yönettiği koro konseri izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Türkülerin geleneksel yapılarına sadık kalınarak çok sesli biçimde yaylı çalgılarla yorumlanması, izleyicilere keyifli saatler yaşattı.

Ses ile rengin birleştiği etkinlikler, 25 Mayıs'a kadar sürecek.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Peyami Battal 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title